Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Ha vállalkozásod lesz ....

2018. január 28. 12:28 - Öreganyus

Ugye, neked számítani fognak a gyermekek?

gyerekkel_tilos.jpgAranyoskáim!

Közületek ma azokhoz szólnék, akik vállalkozást szeretnének majd indítani, az iskolai végzettség megszerzése után. Ez a vállalkozás bármelyik szektorban indulhat, egy dolgot ne hagyj figyelmen kívül: szeresd a gyermekeket, még akkor is, ha te vagy a szolgáltató!

Ez a fotó jött velem szembe a Facebookon:

neveletlen_gyerek_nem_johet_uzletbe.jpg

Igen. Szükség van arra, hogy illemre neveljük gyermekeinket. Meg arra is, hogy az ilyen feliratokat kitevő kereskedőket tanítsuk illemre. Bár nem ismerem az üzlet tulajdonosát, de abban biztos vagyok, hogy egy ilyen felfuvalkodott embertől jómagam nem vásárolnék semmit, sőt: a boltjába a lábam be sem tenném. Abban is biztos vagyok, hogy az, aki ilyet ki mer írni a boltjára, nemcsak, hogy nincs gyermeke, de ő maga is gügyögő gyermekkorban van. És pontosan azért nem térnék be hozzá, mert képes volnék közölni vele:

"Te mekkora bunkó vagy, Aranyom!" 

Kifejtem:

Vannak olyan nők, akik képtelenek anyaként élni, érzeni, gondolkodni, és funkcionálni. Ez a megállapítás független attól, hogy egy nőnek van-e gyermeke, vagy nincs. Állításom bizonyítéka maga ez a kiírás, mert ebből ordít, hogy a megállapításomnak van létjogosultsága (férfiak ugyanis nem hisztiznek azon, ha egy gyerek pakol). Ha ugyanis neked, mint kereskedőnek a vevő fontosabb volna önmagadnál, akkor nem írnál ki ilyeneket, mert ezzel tulajdonképpen a következőket írtad ki, saját magadról:

„Képtelen vagyok arra, hogy egy gyermeket lekössek, irányítsak, vagy neveljek, vagy, hogy egyáltalán egy levegőt szívjak vele. Azért azt is akarom, hogy a gyermekes anyák hagyják nálam a pénzüket, de a vásárolni betérő gyermekes anyák jobb, ha otthon hagyják közben a gyermekeiket, ha nem akarják, hogy előttük, és a többi vásárló előtt megszégyenítsem őket. Hiszen, rá fogok szólni a gyermekére, őt pedig kitessékelem, mert lehet, annyira mégsem kell az ő pénze. …”

Szóval, láthatjátok: valódi kereskedői vénára vall ez a felírat. De ezen felül mérhetetlen emberi szegénységi bizonyítvány is.

Szóval, Drágáim, ha vállalkozni szeretnétek majdan, ne felejtsétek el: ahogyan a gyermekkel bánsz, úgy bánsz az anyjával is. Mert, bár az anyja fogja a pénzét nálad hagyni, de ha a gyermekét bántod, vagy nézel át a gyermekén, akkor őt magát bántod, és rajta nézel keresztül. És, ebben az esetben, ha az anyának van egy kis önérzete, vagy esze, nem fogja nálad hagyni a pénzét. Mert én azt mondom: ha a gyermekem nem kell, akkor én se kelljek. A pénzem meg főleg ne kelljen! ...

Igen Aranyaim, mondhatjátok:

„Ha vállalkozásom lesz, nem akarom, hogy a gyermekek romboljanak az üzletemben, csak azért, mert nincsenek megnevelve!”

Ha igazi kereskedői vénád van, akkor ilyet nem mondasz. Ha pedig van gyermeked, és szereted is őt, akkor meg pláne nem mondasz ilyet.

Mert pontosan tudod: a gyerek, ha rombol, azért rombol, mert unatkozik (amúgy meg nem rombol, csak pakol. Merthogy ezért gyermek.). Mert te, mint kereskedő nem kötöd le őt még arra a minimális időre sem, amit a gyermek anyja pl. a próbafülkédben tölt el, annak érdekében, hogy nálad hagyja a pénzét. Mert téged a gyerek nem érdekel. Csak az anyja. Mert pénzed az anyjából van. … Miközben elfelejted: a te árudat/szolgáltatásodat olyan helyen is be tudja szerezni az anya, ahol emberszámba veszik a gyermekét.

A konkurencia ugyanis nagy.

És hidd el, lesz olyan konkurensed, aki szereti a gyermekeket. …

Ne feledjétek, Aranyaim! Minimális költséggel maximális hasznot tudtok elérni, ha odafigyeltek majd a szolgáltatásaitokat igénybe vevők gyermekeire. Ehhez elég mindössze annyi, hogy az üzlethelységedben alakíts ki egy gyermeksarkot. Kis asztal, pár kis szék, plüsik, vagy játékok, rajzlap és színesceruza (a filctollat és zsírkrétát nem ajánlom, azok nehezebben tisztíthatók bármilyen felületről, ha esetleg, véletlenül. ….). És a gyermek máris nem unatkozik addig, amíg anya próbál, ügyet intéz, vagy vizsgálaton van nálad. És ha nem unatkozik, nem is pakol. És ha nem pakol, nem idegesít, még akkor sem, ha nincs gyermeked.

Ilyen egyszerű. Vagy nem. De akkor inkább azt írd ki az ajtódra majd, a fentebbi fotón látott kamu szöveg helyett – mert úgyis ez az igazság:

„Belépés csak szingliknek, vagy ha van gyermeked, őt hagyd otthon, mert a gyermekek itt nem kívánatos személynek számítanak!”

Majd nézd meg ezek után, hogyan alakul a bevételed, és milyen hírét viszik majd a vállalkozásodnak. Mert egy elégedett vevő behozhat egy, vagy két másikat. De egy elégedetlen vevőt tíz másikat fordít el tőled.

Mint ahogyan ugyanezt a hatást remélem annak a kereskedőnek az esetében is, aki képes volt ilyen feliratot kitenni a bejárati ajtajára. Mert az ilyen nem érdemli meg, hogy a gyermekes anyukák nála vásároljanak.

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva. Az új leveleim csak ezen az oldalon kerülnek megosztásra. 

komment
süti beállítások módosítása