Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Bátor gyermekeket az iskolákba!

2018. szeptember 14. 04:05 - Öreganyus

mondo2.jpgMácsai Pál a MONDO-t azoknak a felnőtteknek ajánlja, akik azt gondolják magukról, hogy tiszteletben tartják a gyerekeik és a többiek jogait. Szerinte mindenki tanulhat a kártyákból.

A MONDO egy komplex program, amelynek célja a gyerekek jogtudatosítása és amely a MONDO nevű kártyajátékra épül. A MONDO-t eredetileg fogyatékossággal élő, intézetekben élő gyerekek számára fejlesztettük ki a sérült gyermekeket nevelő Csillagház Általános Iskolával közösen, azonban a játék fejlesztése során egyértelművé vált, hogy bizonyos helyzetek felismerése az ép gyermekek számára is esszenciális azért, hogy meg tudják magukat védeni.

A kártya célcsoportja a 8-12 éves korosztály, de bizonyos témáiról már akár óvodás korú gyermekekkel is lehet beszélgetni. A MONDO-hoz tartozik egy szülői és egy, a kerettantervi kapcsolódásokat is tartalmazó, pedagógiai segédanyag, utóbbi segít abban, hogy a jogtudatosító kártyajátékot a tanárok a mindennapi oktatásba is be tudják vinni.

Olyan oktatási rendszerért dolgozunk, ami minden 8 évesből szabad, bátor, felelős állampolgárt nevel, ahol saját képességei alapján segítik őt. Ezért is indítottuk el gyűjtésünk az Adjukössze.hu oldalán, melynek célja, hogy idén 40 iskolába vigyük el a MONDO pedagógiai workshopját.

A gyűjtés már 63%-nál jár és majdnem két hét van még hátra a befejezésig. Támogasd most Te is egy tolltartó árával, hogy országszerte több ezer gyerek tanulhasson a saját jogairól, és meg tudja magát védeni!

Támogasd a kezdeményezésünket, hogy minél több szabad, bátor gyerek legyen az iskolákban!

Joggal vagy szabad!

Kapronczay Stefánia
Ügyvezető igazgató
TASZ
Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 
komment
süti beállítások módosítása