Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Aki szegény, az a legszegényebb ...

2018. október 08. 05:44 - Öreganyus

szegenyseg_nembun_magyar_info_1.jpgAranyoskáim!

Ha beteg gyermeket nevel egy család, illetve, ha nagycsaládról beszélünk, a jövedelmi viszonyaikat figyelembe véve elmondhatjuk: legtöbbjük szegénysorban él. Azt is elmondhatjuk: ha az önkormányzaton múlik a lakhatásuk - törvény ide, törvény oda -, azt előbb-utóbb elveszíthetik. Így történt ez Kunszentmiklóson is, ahol egy szívbeteg gyermeket, és három kiskorú testvérét fogja az önkormányzat hamarosan kilakoltatni. Jövedelmük pedig nincs annyi, hogy abból egy piaci albérletet meg tudnának fizetni.

A Magyar Szociális Fórumhoz (MSZF) érkezett az alábbi segítségkérés, melyet az MSZF juttatott el hozzám:

"Három kiskorú gyermeket nevelő hattagú családot készülnek kilakoltatni Kunszentmiklóson, Bankós Károly úti önkormányzati otthonából - jelentette a Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken a családanya közlésére hivatkozva.

Noha 2018. februárban úgy tűnt, hogy lekerülhet a napirendről a család kilakoltatása, egy október 4-én hozott másodfokú bírósági ítélet miatt újra fenyegeti őket egyetlen otthonuk elvesztése.

A havi 250 ezer Forintból élő családnak nincs hová mennie, szerény jövedelméből albérletre nem futja, az utcára kerülhet, ha elveszik feje fölül a fedelet

„Kérem tisztelettel, segítsenek, négy gyermek van, három kiskorú gyermek, 21 éves lányunk súlyos szívbetegséggel született, három szívműtéten esett át, állandó orvosi felügyeletre szorul. 16 éves és 14 éves lányaim tanulók, 7 éves fiam pedig szintén iskolás”

– áll az MSZF-hez küldött segítségkérő levelükben.

Az önkormányzat indoklás nélkül bontotta fel lakbérleti szerződésüket, jóllehet elmaradásuk nincs. (2016-ban volt ugyan 14.100.- Ft elmaradásuk, de tartozásukat pár nap alatt rendezték.) Munkaképtelen felnőtt gyermekük 50 százalékos egészségkárosodási és gyermek felügyeleti támogatást kap – mondta a családanya. 

A Magyar Szociális Fórum pénteken üzenetben kérte Lesi Árpád kunszentmiklósi polgármestertől, hogy biztosítson más lakhatást a családnak, vagy ha nem tud, ne lakoltassa ki őket.

„Emberséges, megnyugtató megoldásra számítunk Öntől”

– áll az MSZF polgármesterhez írt levelében.+++"

Aranyoskáim!

Ha bármelyikőtök rendelkezik olyan lakással azon a környéken, melyet nem használ, de kiadva sincs, akkor kérem, segítsen ezen a családon! A bérleti díjat - ha az nem piaci díj - a család meg tudja fizetni.

Felajánlásokat a Magyar Szociális Fórumhoz volna szükséges eljuttatni, az alábbi elérhetőségeken:

Mail: magyarszocialisforum@gmail.com. Telefon: 06-30/592-73-71.

Annyit még szeretnék hozzá tenni: amíg az ápolási díjas jogviszonyt nem tudják az érdekvédők megfelelő és megnyugtató módon rendeztetni a jogalkotóval, addig egyre több, beteg gyermeket nevelő család kerülhet kilakoltatásra, vagy annak közelébe. 

Sajnos, tudomásul kell vennünk: az ápolási díj összege annyi, amiből képtelenség egy beteg gyermek számára a szükséges specilis táplálkozás, speciális gyógyszerezés, és a gyógyászati segédeszközök biztosítása és kiváltása. ... És emellett, természetesen, a lakhatás biztosítása. ....

Szomorúan ölel titeket:

Öreganyus

Fotó: AVM csoport

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

 

komment
süti beállítások módosítása