Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

A HPV oltásról ...

2018. szeptember 09. 06:57 - Öreganyus

oltas_lokal.jpgAranyoskáim!

Nagyon nem tetszik, hogy lányok tömegeit oltják le már az általános iskolától kezdve a HPV elleni oltással úgy, hogy hazánkban, tulajdonképpen semmiféle kultúrája nincs az oltások okozta mellékhatások vizsgálatainak. Ha itthon azt mondják: ingyen van – boldog-boldogtalan rohan az oltásért, mert hát biztos, ami fix. ….

A HPV oltást is ilyen reklámmal dobták be a köztudatba, pedig, jómagam is nőként, elmondhatom: sokféle daganatos megbetegedés között pont a méhnyakrák nem szerepel, pedig sosem kaptam ez ellen védő oltást. … Oké, szögezzük le: szerencsés alkat vagyok, mert engem nem érint a vírus, bár ott van (de lappangó formában, mint minden nőben), vannak azonban olyanok, akiket igen. Nekik szükséges lehet a védőoltás, főleg, ha a család genetikája is ennek szükségességét támasztja alá. Nos: nálunk a család női ágán, ameddig vissza tudom követni (ük-ükszülőkig bezárva) kizárólag nőgyógyászati rákos megbetegedések voltak a vezető halálokok, szóval a genetika ott van. Mégsem adatnám be, azt is elmondom, miért.

Azt, ugye, tudjuk, hogy a védőoltással vírust juttatnak be a szervezetünkbe, annak érdekében, hogy szervezetünk immunrendszerét az adott vírussal szembeni védekező válaszra serkentsék, és belekódolják eme személyi pajzsba a szükséges emlékeztetőt, ha esetleg mégis találkozna ezzel a vírussal. Most már az sem titok (csak a fejüket homokba dugók előtt), hogy ezen oltóanyagok bizony nemcsak magukat a vírusokat tartalmazzák, hanem egyéb, nagymértékben rákkeltő anyagokat is, mely szándékos szennyeződések szervezetünkbe juttatásával egyéb rákos megbetegedések lesznek majd kimutathatók, az oltások utóhatásaként (amit természetesen, előforduláskor nem annak fognak nevezni, ami). … Mármint, ha nem halunk bele, vagy nem nyomorodunk meg a megkapott oltástól.

Mivel az oltóanyagok összetevői valami rejtélyes oknál fogva nem nyilvánosak (micsoda véletlenek vannak), így nem lehet megmondani azt sem, hogy a HPV oltással milyen mérgeket juttatunk még (magán a víruson kívül) lánygyermekeink fejlődő szervezetébe. Ez a tény pedig azért érdekes, mert az Élelmiszerbiztonsági Hivatal kivonja azokat a termékeket a kereskedelmi forgalomból, amelyeken nincs feltüntetve az, hogy honnan származik, mik az összetevői, esetleg milyen allergén reakciókat válthat ki. Azt mondják: azért, mert nem mindegy, mit, esetleg milyen mérgező anyagot viszünk be a szervezetünkbe. …

Ugyanez a gondos hatósági hozzáállás azonban a védőoltások tekintetében nem áll fenn. Igaz, az nem élelmiszer. De ugyanúgy bejuttatják a szervezetünkbe, mintha élelmiszer formájában megennénk. Az oltások esetében mégsem kritérium az, hogy feltüntessék rajtuk: honnan származik, milyen adalékanyagokat tartalmaznak, milyen káros mellékhatásai lehetnek, és mely már meglévő (vagy rejtett) megbetegedések esetében nem javasolt a használata (pl. a meglévő immunbetegségekere gondolok itt). Nem tudjuk, melyik oltás súlyosbítja pl. az asztmatikus jellegű, vagy idegi eredetű betegségeket, és ne soroljam. Fölösleges is volna, hiszen egyáltalán nem tudhatunk semmit a védőoltásokról, azon túlmenően, hogy melyik vírussal szembe ad állítólag védettséget.

Állítólag. …

Miért fontos ez a szó az oltások esetében? Mert azon adatok is titkosak, hogy adott védőoltások mely meglévő betegségek esetében nem ajánlottak. Most az az eset jutott eszembe, amikor – több éve – az akkori háziorvosom megkérdezte tőlem, hogy kérem-e a H1N1 elleni oltást, mert a krónikus betegek számára ezt ingyenesen elérhetővé tették, és nekem, mint krónikus betegnek nyilatkoznom kell abban az esetben is, ha elutasítom. Az alábbi beszélgetés zajlott le közöttünk:

„- A Doktor Úr mit gondol, jó lesz az nekem? Javasolja?

- Erre nem tudok válaszolni, bár én nem adtam be magamnak. …

- Tudja mit? Akkor nem kérem.

- Jól teszi. Van magának elég baja egy újabb vírus nélkül is. Önnél eleve nem tudható, milyen mellékhatásokat aktiválna, ha beoltanánk ezzel a vírussal, mert nem kaptunk hozzá segédletet. …”

Nem adattam be, és azóta sem kaptam el semmiféle ilyen jellegű vírust (pedig tegyük hozzá halkan: nem könnyed lefolyású immunbetegséggel élek). De ez volt az az eset, amikor elkezdtem gondolkodni az oltások szükségszerűségén, összevetve az oltásokat kifejlesztő gyógyszeripar maximális haszonra való törekvéseivel. Meg kell mondjam: ha gondolkodunk, akkor nem az oltások állnak nyerésre. Ez a beszélgetés kb. tíz éve zajlott le, azóta kiderült erről a védőoltásról, hogy sz.rt sem ér, ettől függetlenül ez a fajta vírusfertőzés ugyanúgy szedi áldozatait, mintha nem is lett volna ilyen védőoltás. … De az azóta eltelt több, mint tíz év alatt maga a gyógyszeripar csak ebből a – tulajdonképpen semmire sem jó - oltásból dollárszázmilliárdokat kaszált, világszinten.

De térjünk vissza a HPV elleni oltásra, mely esetben magát a vírust nyomják gyermeklányok szervezetébe. Beszéljünk erről, mert most a tévé, a rádió, de az internet is azt hangoztatja, hogy húdenagyonfontos és húdenagyonszükséges ezzel a vírussal megfertőzni hazánk lánygermekeit.

Ma nem igazán tudtam aludni, mert komoly front van, és ilyenkor a fájdalom nem hagy aludni, így – hogy az agyamat arra kényszerítsem, ne a fájdalomra figyeljen – publikációkat olvasgattam a neten. Így találtam rá Dr. Szendi Gábor gondolataira erről a típusú védőoltásról. Ő beszél arról, hogy Svédországban készült olyan tanulmány, amely bizonyítja, hogy a HPV védőoltást kapott lányok között közel negyedével növekedett meg azon esetek előfordulása, hogy kialakult náluk a méhnyakrák. Le is vezeti, bemutatva a svéd tanulmányt, mely tanulmány arra is felhívja a figyelmet, hogy azok a lányok, akik még nem élnek aktív szexuális életet is megkapták a méhnyakrákot, miután ezzel a védőoltásal befertőzték őket. Ennek oka a tanulmány szerint az, hogy a női szervezetben eleve jelen vannak a méhnyakrákot okozó vírusok, csakhogy oltás előtt ezeket nem szűrik ki, hanem csak simán, gondolkodás nélkül oltanak.

Ráadásul – csakúgy, mint a H1N1-nél – a méhnyakrákot okozó vírusok is rengetegen vannak, a most államilag favorizált védőoltás pedig nem mindegyikre hatékony, hanem csak egy bizonyosra. A többit ugyanakkor serkenti, és aktivitásra készteti – szintén csakúgy, mint a H1N1 vonatkozásában történt, anno. … Ide kattintva elolvashatjátok azt a publikációt, amit említettem.

Aranyoskáim!

Biztos vagyok abban, hogy rengeteg elítélő kritikát fogok kapni mai levelem után, ezért jelzem előre: e levelemre érkező kommentekre most, kivételesen nem fogok reagálni, még a blog hivatalos Fb oldalán sem. Ennek oka nagyon egyszerű: e levelemet kizárólag azokhoz írtam, akik tudnak, és képesek gondolkodni, mert tovább akarnak látni az orruk hegyénél. Az egyéb vélemények nem érdekelnek, mert nem lehet vitázni a masszív szűklátókörűséggel. Teljesen fölösleges vállalás is volna.

Mint ahogyan a fent linkelt publikáció szerzője is írja: az ország két táborra szakadt, ha az oltásokról van szó, és ebben a kérdésben már nem is maga az oltás hatékonysága a fontos, hanem kizárólag a gyűlöletkeltés, amivel a gyógyszeripar – felhasználva az emberek együgyűségét – el is fogja érni azt, hogy gondolkodás nélkül oltsanak, és oltassanak.

Nem teszek le voksot semmi ellen, csak azt mondom, amit a dokim is mondott nekem, a H1N1 kapcsán: én nem adatnám be magamnak. … Mert van nekem elég bajom, orvosi segédlet pedig nincs a védőoltás mellé mellékelve. Ez pedig nem lehet véletlen. Ugye? …

Általános, és középiskolás lányok szüleinek írom a búcsúmondataimat, közvetlenül:

Engedjétek, hogy a lányotok maga döntsön arról, felnőtt fejjel, majdan, hogy be akarja-e adatni, vagy nem, hogy akarja-e magát mérgeztetni, vagy nem. Ez az oltás 49 éves életkorig bezáróan adható. A liberális gyermeknevelés szellemében engedjétek hát felnőttként dönteni majd a lányaitokat annak vonatkozásában, kéri-e, akarja-e ezt az oltást, vagy nem. Ne hitessetek el vele olyan dolgokat, amelyekben még ti magatok sem vagytok 100%-ban biztosak. Főleg: ne ijesztgessétek a médiából kihallott közhelyekkel, csak azért, hogy ő is idomuljon a társadalmunkat oly erősen jellemző csordaszellemhez, és elfeledve a gondolkodás értékét, gondolkodás nélkül jelentkezzen a suliban az oltásért.

Adjatok időt, érési időt a lányaitoknak. … És kíméljétek meg őket a méhanyakráktól. Mert hogyan fogtok elszámolni magatokkal (és a lelkiismeretekkel) akkor, ha ez a védőoltás váltja ki nála a megbetegedést, mint történt az – bizonyítottan – Svédországban is? …

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

Fotó: Lokál

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

komment
süti beállítások módosítása