Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Hőségriasztásban nincs kilakoltatási moratórium ...

2018. augusztus 11. 05:06 - Öreganyus

hosegriado.jpgAranyoskáim!

Kánikula van – a kilakoltatások pedig nem állnak meg. Télen, a fagyban, igen. Nyáron, a rekkenő hőségben mégis az utcára tehetik a családokat. Szégyen.

Ha a vizet kikapcsolják a családoktól, azért felállnak a politikusok, felszerelkeznek kamerával, és máris van víz újra. Ezek szerint csak ennyi volna a megoldás: feláll a politikus, elsétál, kamerával felszerelkezve a kilakoltatás helyszínére, és közvetíti, ahogyan a 34-35 fokban, szintén víz nélkül, az utcára kényszerítik a családokat.

De ezt nem teszik meg. Ennek következtében még a hőségriasztásban sem lép életbe kilakoltatási moratórium hazánkban.

Elviekben persze intézkedni szeretnének a Parlamentben, olyan jogcímekben, melyekben intézkedni szükséges, igen. Ha volna szava a hazai Parlamentben az ellenzéknek. … De nincs. Egyeduralkodás van, asszisztáló bohócokkal. Jól megfizetett asszisztáló bohócokkal.

Csakhogy ebben a Cirkuszban már döglődnek az állatok.

Amit sem a cirkuszigazgató, sem a porondmesterek nem vesznek észre. Néha a porondmesterek dobnak egy-egy csontot az állatoknak, és igyekeznek elhitetni velük, hogy egy egész cupákot juttattak nekik, nem pedig a csontot rágcsálják.

Ne menjünk messzire, csak az elmúlt hetek eseményeit sorolom: a képviselők megemelték a saját fizetésüket (az ellenzék is), miközben a rendvédelmi szervek dolgozóitól megvonták a túlóradíjazást, a családi pótlék, és az ápolási díj összegét idén sem nagyon akarják emelni. A képviselők önmaguknak megszavazták az emelt lakbér- és irodatámogatást (az ellenzék is), miközben a dolgozó emberektől megvonták a cafeteriában adható lakhatási támogatást. A képviselők önmaguknak megszavazták az ingyenes tankolgatásokat (az ellenzék is), miközben az emberek számára lassan 500 Ft-ba kerül egyetlen liter üzemanyag. …

Nem is sorolom.

Nomármost.

Ugyanez az ellenzék – állítólag – húdenagyonkiáll a Parlamentben a devizahitelesekért.

Az emberek pedig elhiszik, mert el akarják hinni azt, hogy ezek tényleg az ő érdekeiket nézik. Én meg úgy gondolom: mindez pusztán önmarketing-fogás a pártok részéről. Mert ha meg akarták volna oldani, akkor már megoldották volna rég. (Emlékezzünk csak arra a 2013-ban elkészült, majd kb. 50 ezer évre titkosított Jelentésre, amelyik néven nevezi a devizakálvária felelőseit. Már az összesnek börtönben kellene ülnie. Minimum.)

… és a nyíradonyi sikeren felbuzdulva, most azért vernék a tamtamot, hogy a hőségriasztásban vezessék be a kilakoltatási moratóriumot. … De legalább addig, míg ugyanaz az eredmény meg nem születik, ami Horvátországban, állítsák meg a hiteltartozások miatti kilakoltatásokat. Hiszen ugyanazok a bankok ugyanazt tették a magyarokkal, mint tették azt a horvátokkal. A következményeknek is ugyanannak kellene lenniük.

Ha volna egy csepp emberség a hazai Parlament önmagukat kényeztető képviselőiben.

No ez az, ami nincs. …

Mert könnyebb a porondmestereknek, farokcsóválva ugrosniuk a cirkuszigazgató cupákokat tartó kezei előtt. Akkor, amikor ugyanez a cirkuszigazgató csontot dobat a cirkuszi állatok elé a porondmesterekkel, elhitetve az állatokkal, hogy cupákot esznek.

Az adósokkal ugyanis most hitetik el a porondmesterek, hogy tűzzel-vassal az ő érdekeiket védik. (katt ide).

Miközben az ellenzék nem harcol azért, hogy kijárják azt: a hőségriasztásban állítsák meg, mégpedig azonnali hatállyal a kilakoltatásokat! Meg sem fordul a fejükben. Minek okán érdemes elgondolkodni az ellenzék harci kedvének komolyságáról.

Hogy ne érjen senkit sem csalódás, ha eljő a végeredmény. Mert az bizony eljön.

a_tanu.JPG

Mint ahogyan Pelikán elvtárs mondaná:

„Mert a Duna jön. … A Duna árad. …”

Szomorúan ölel titeket:

Öreganyus

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

komment
süti beállítások módosítása