Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Véletlen volna? ....

2018. július 31. 08:59 - Öreganyus

marionett_babszinter_hu.jpgAranyoskáim!

Régóta böki a csőrömet, hogy mi a franc történt a civil adós-érdekvédelemmel. Egyre szembetűnőbb ugyanis, hogy ma már nem szól másról, mint az egyre fokozottabb acsarkodásról, és gyűlöletkeltésről. Érdemi tevékenység, pontosabban: érdemi eredmény a civilektől pedig nulla. Nagy nulla. Ma az a sztár az adós érdekvédők között, aki a leginkább képes a tömeg hergelésére. Ez a tevékenység, természetesen párosul egy nagy adag önhittséggel, és az összefogásra való képesség teljes hiányával.

És máris készen áll a legsötétebb társadalom kialakításának receptje.

Miközben mindez zajlik, kiáll egy beteg asszony éhségsztrájkolni a Kossuthra – ám a legfőbb acsarkodók nem állnak mellé. Véletlen?

Miközben mindez zajlik egy hajdan civil, ma már politikus érdekvédő a Parlamentben hívná fel a figyelmet, de a legfőbb acsarkodók nem említik meg mindezt a saját híreik között. Véletlen?

Miközben szociális ügyintézőt szúrtak halálra, tartozásrendezés közben, a legfőbb acsarkodók buzdításain fellelkesülve, a legfőbb acsarkodók ezt a tettet közleményben nem ítélték el, sőt: még nagyobb buzdítást adtak a jónépnek, biztosítva őket arról, hogy joguk van ölni. …. Véletlen?

Az elmúlt hetem arról szólt, hogy figyelni kezdtem a legfőbb acsarkodók tevékenységét a közösségi oldalon. Képesek most már arra is, hogy 2-3 évvel ezelőtti cikkeket, kisgyermekek, és idős betegek kilakoltatásáról, napi aktuálisként adjanak el a követőtáboruknak, ezzel hergelve őket tovább. Véletlen?

Napjainkban nem a bankok ellen, hanem a rendőrök ellen uszítanak, és anyázzák őket ezerrel, miközben a követő-tyúkagyig nem érhet el: a rendőr parancsot teljesít, a törvények szerint osztják nekik az észt és a parancsot. Ha valami nem okés, hát az a vonatkozó törvényi szabályozás. Nem ez ellen tesznek, hanem uszítanak a rendőrök ellen. Véletlen?

A legfőbb acsarkodók mintha elfelejtették volna, hogy az adós problematikáját több tényező okozza, és ha ezeken a tényezőkön nem változtatnak, akkor az uszításaik ellenére sem fog megváltozni az adósok helyzete.

Tulajdonképpen, forgunk a sírunkban. Mi, régi civilek.

És az sem véletlen, hogy a sok önjelölt világmegváltó közül kiszálltunk, és feladtunk. Mert tiszta sor, hogy ez a társadalom teljesen menthetetlen. Amikor a civil érdekvédelem már nem szól másról, csak uszításról, és acsarkodásról, érdemi eredmények felmutatása nélkül, ott kérem, már nagyon nagy a baj. Ebből hamarosan robbanás lesz. Mint a legfőbb acsarkodók írták is az inárcsi tragédia kapcsán:

„Ez még csak a kezdet. ….”

És ez nem ígéretként hangzott a szájukból, hanem fenyegetésként. És tartották is a szavukat, mert egyre koncentráltabban szervezik a lincselni akaró tömegeket maguk köré.

Legújabban azzal, hogy folyamatosan arról zengedeznek: ki, mikor, hogyan lett öngyilkos, természetesen a hitele miatt. Azt persze nem teszik hozzá, ami ehhez bizony elválaszthatatlanul hozzá tartozik: ezek a hitelük miatti öngyilkosok tettükkel ugyan hány gyermeket hagytak cserben, hánynak a nyakába lőcsölték az ő, mint szülő banki tartozásait? A tartozás ugyanis örökölhető, és öröklik is az itt hagyott gyermekek. A legfőbb acsarkodók viszont ezt a tényt elhallgatják. Véletlen?

Azt mondom: a hitelük elől öngyilkosságba menekülők cserbenhagyták a saját gyermekeiket, cserben hagyták a túlélő házastársukat, és cserben hagyták a szüleiket – mint kezeseket – is. Pusztán azért, mert megküzdés helyett megfutamodtak. Miközben fogalmuk nem volt arról, hogy a legfőbb acsarkodók őket véres kardként fogják használni, holtukban – mintegy hullagyalázást elkövetve – ahhoz, hogy vérbe boríthassák az országot.  …

A túlélő gyermekeiknek pedig szégyenkezniük kell, mert ország-világgal megismertetik, mennyire nem volt képes a saját problémáját megoldani az ő szülője. … Mert a legfőbb acsarkodók azt elfelejtik: az általuk piedesztálra emelt, egyébként gyáván megfutamodó ember gyermekei is fenn vannak a közösségi oldalon.

Aranyoskáim!

Mondhatjátok, hogy rémeket látok, én viszont pontosan tudom, mit beszélek. Ha a legfőbb acsarkodók nem lassítanak, és nem állnak meg, ha az általuk elvakított, gondolkodásra képtelen tömeg nem vezényel magának hátraarcot, a felhergelt tömeg a rendőrök ellen ugrik hamarosan.

A rendőröknek pedig elsőként gázzal, vagy vízzel, de oszlatniuk kell majd. Aztán – ha mindez nem használ - lőni fognak, mert lőniük kell.

Erre esküdtek fel.

A legfőbb acsarkodók pedig – ahogyan Maja, vagy Andrea mellett sem voltak ott, a lincselő tömeg mellett sem lesznek ott.

Tömegeket fognak a halálba küldeni, mert megtehetik.

És – borítékolom – ők a fotelükből nézik végig majd, a követőik által feltöltött, erről szóló, élő videókat.

Mert minden puccs így kezdődik.

Hiszen, ha az adósok elkezdenének gondolkodni, és eredményeket követelni a mondvacsinált vezéreiktől, lehullana a lepel a rejtett igazságról.

És nem látják a funok azt sem, hogy a legfőbb acsarkodók ott volnának, vagy legalább hírt adnának az elhelyezések nélküli kilakoltatások megállításáért folytatott civil kezdeményezésekről, és tüntetésekről. A fanatikus követők ezen nem akadnak fel, és nem gondolkodnak el. Pedig tény.

Véletlen?

Ami nagyban zajlik, az zajlik kicsiben is. A legfőbb acsarkodók mintha szó szerint másolnák a Központi Kormányzat minden lépését, amivel megnyerték a választásokat, felismerve és kihasználva a társadalmi sötétséget. Csak ők a másik oldalról közelítenek.

Miközben van minderre pénzük és idejük. Ahogyan ők állítják magukról: „a bankok által megnyomorított” adósként. …

Mindez tényleg csak véletlen volna? …

Szomorúan ölel titeket:

Öreganyus

Fotó: babszinter.hu

 

Folytatásban:

Tévhitek a végrehajtási eljárás kapcsán ...

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

komment
süti beállítások módosítása