Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Minden Nő számít! - rózsaszín lánchidi séta

2018. szeptember 12. 05:21 - Öreganyus

rozsaszin_lanchid_mellrakinfo_egyesulet.jpgÉvente közel 8500 főt diagnosztizálnak hazánkban a betegséggel, élete során minden 8-9-ik nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen szeptember utolsó vasárnapján rendezi meg Budapesten a hagyományos rózsaszín lánchídi sétát "Minden nő számít!" szlogennel.

"A szervezett országos emlőrák szűrés kezdete óta a szűrésen felismert rosszindulatú emlőrákok átlagos mérete 23 mm-ről 10 mm alattira csökkent. Az emlőrák szűrés tehát valós eredményben mérhető."

- mondta Dr. Vass László, az Egészség Hídja Összefogás elnöke.

A séta előtt szabadtéri programok várják az érdeklődőket, egészségügyi vizsgálatokkal és  felvilágosító beszélgetésekkel; a programot könnyűzenei koncerttel zárják.

Délután az MTA-n a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián a következő témákról hallhatnak az érdeklődők - egészségesek és a betegek egyaránt: Mit érdemes tudnunk a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, illetve a testmozgás és az étrend összefüggéséről az egészséggel.

Ezen a napon kerül sor a Körtvélyes Éva újságírói díj és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíj átadására is. Az eseményekre minden érdeklődőt vár az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület.

A konferenciára regisztrálni a helyszínen, érkezéskor is lehet.

A program részleteiért katt ide.

Facebook esemény

Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület 

Fotó: Mellrákinfo Egyesület

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza