Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Félelem helyett társadalmi szolidaritást váltott ki az ítélet ...

2018. augusztus 28. 06:36 - Öreganyus

tarsadalmi_szolidaritas.jpgKöszönetet mondott vasárnap a Magyar Szociális Fórum (MSZF) a társadalmi kiállásért Simó Endre mellett, akit a Fővárosi Ítélőtábla elítélt egy terézvárosi kilakoltatott temetésén készített fénykép miatt.

„Üdvözöljük és köszönjük személyek és szervezetek spontán szolidaritását alapítónkkal és emberjogi céljainkkal, szociális érzékenységről tett tanúbizonyságát a bíróság szociális érzéketlenségével szemben! Emberek sokasága érezte szükségesnek, hogy nyilvánosan is tudassa: azt becsüli, aki áldozatot hoz másokért, nem pedig azt, aki – mint vélekednek a történtekről - még a társadalmi igazságtalanság áldozatának temetését is haszonszerzésre használja ki egy temetésről készült fotó ürügyén, a bíróság pedig maradéktalanul felkarolja anyagi követelését. Az MSZF alapítójával vállalt erkölcsi, anyagi, társadalompolitikai szolidaritás azt bizonyítja, hogy az emberekből nem halt ki az együvé tartozás érzése, hanem nagyon is él bennük, képesek felemelkedni napi gondjaikon, készek kiállni másokért, emberséget szegezni szembe az emberiességet büntető jogrenddel”

– írják a kapott üzenetek, véleménynyilvánítások, állásfoglalások alapján.

Ezzel az ítélettel azt próbálták elérni, hogy ne másokkal törődjünk, hanem csak magunkkal, tűrjük sorsunkat, melyet nekünk szán ez a rendszer és jogrendje, viselkedjünk egymás farkasaként, emberbarátság és szolidaritás helyett lépjünk át egymáson! De az ellenkezőjét érték el vele 

– tolmácsolták az egyik véleményt.

A perben szereplő Hüvelyes Lajos, terézvárosi kilakoltatott mellett haláláig kiálló, és temetésén búcsúbeszédet mondó Simó Endre szerint, a személye iránti tömeges szolidaritás azt tükrözi, hogy az emberek egyetértenek az üggyel, melyet képvisel. Az MSZF a gyengébb megsegítésében, az elesett felemelésében, a közös boldogulásban látja az élet értelmét. Lehetségesnek és szükségesnek tart egy másfajta erkölcsi alapon nyugvó társadalmi  rendet, és küzd érte.

A 72 éves civil vezető meghatódottan köszönte meg az anyagi segítséget, hogy kifizethesse a 190 ezer Forint sérelemdíjat, a 45 ezer Ft perköltséget és a 84 ezer Ft együttes kereseti és fellebbezési illetéket, összesen 319 ezer Forintot, melyre a Fővárosi Ítélőtábla ítélte a Hüvelyes Lajost kilakoltató terézvárosi önkormányzat alkalmazottjának keresete alapján. 

„Nagyra értékelem az erkölcsi támogatást, mert erőt ad a további munkához és harchoz a dolgozó, alkotó, nélkülöző, igazságra vágyó emberért” 

- mondta.+++

MSZF SZK

Előzmény:

A civil érdekvédelem utolsó bástyáit tapossa a hatalom ....

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza