Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Titkosított adatok - a fagyhalálról ....

2018. augusztus 22. 03:57 - Öreganyus

titkositott_adatok.jpgAranyoskáim!

Napjainkban nagy divattá vált a kormányzat részéről, hogy minden olyan adatot, amely tényeivel ellentmond a megfizetett központi propaganda híreinek, titkolnak, illetve titkosítanak – de a civilek számára feltétlen elérhetetlenné tesznek. Így van ez a fagyhalálok eseteivel is: mivel most az a kormányzati hír járja, hogy hazánkban, az EU-n belül a legnagyobb mértékben csökkent a szegénység. Így, ebbe nem fér bele az a tényadat, hogy hány családnak kell döntenie arról, hogy egyen, vagy fűtsön. És nem fér bele az a tényadat sem, hogy hányan fagytak meg hazánkban, a fűtés hiányában, akár a saját otthonukban, akár az utcán.

Az Utcajogász és a Város Mindenkié Csoport azonban kiperelte ezeket az adatokat, és érdekes összefüggéseket tártak föl.

De ne szaladjunk ennyire előre.

Az Országos Rendőrfőkapitányság nem adott ki számukra adatokat, azt állítván, hogy ezen adatok nem állnak rendelkezésükre, de ennél tovább is mentek: sajtónyilatkozatokban több, központi irányítás alatt álló hivatalos szerv is azt állította, hogy nem is léteznek ilyen adatok. … A pert követően aztán kiderült: mégis léteznek ezek az adatok. …

(Ez ugyanaz, mint a szegénység mérésének feladata a KSH-tól. Arról is azt állítják, hogy nincsenek erre vonatkozó adatok, s hogy ezt ne is firtathassák a civilek, elhintették hát a köztudatban, hogy egy rendelet nyomán nem is mérheti a KSH a hazai szegénység mértékét. Nyilvánosan nem is méri – de a  kormányzati propaganda mást mutat. Mert érdekes, hogy bármilyen szociális területen bármilyen gond merül fel, napokon belül érkezik a kormányzati sikerhíradás az érintett területről. … És ne felejtsük el azt sem: az EU vizsgálat is ezekből az elvileg nem létező adatokból dolgozott, mely nem létező adatokat a hazai kormányzat bocsájtott az EU rendelkezésére. No, ugyan honnan, ha nem mérik, vagy nem hamisítják? ...)

Tehát az Utcajogász és az AVM nem nyugodott bele mindebbe, hanem perelt. És láss csodát, 2 tárgyalási nap után úgy döntött a bíró, hogy az ORFK-nak bizony kötelező a 2013 és 2017 közötti időszakra vonatkozó, eddig eltitkolt adatokat a civilek rendelkezésére bocsájtani (talán nem véletlen, hogy most központi irányítás alá kezdik vonni a bíróságokat is.)

Ezekből az adatokból kiderül: a kihűlés miatti fagyhalál esetek 70%-ában a saját otthonában fagyott meg az elhunyt. A kihűlés miatti halálesetek leginkább és jellemzően Budapest, Borsod- és Szabolcs megyében számottevők. Ez az adat azonban többet mond nekünk erről. Mégpedig azt: a sikerpropaganda ellenére nemhogy a leginkább csökkent volna az EU-n belül nálunk a szegénység, hanem ellenkezőleg: az adatok azt mutatják, hogy hazánkban bizony egyre inkább emelkedő tendenciát mutat a lakhatási szegénység.

E két tény pedig eleve kizárja egymást.

Az AVM Csoport összefoglaló táblázata jól mutatja, hogy a KSH (Mégis Méri Hivatal) és az ORFK (Mégis Vannak Adatok Hivatala) által nyilvántartott adatoknak nem sok közük van egymáshoz, ugyanazon kérdés vonatkozásában. Az AVM Csoport a táblázat tanulmányozásához az alábbiakra hívja fel a figyelmet:

„… a KSH adatai, melyek az egészségügyi intézmények adatszolgáltatásán alapulnak mindig magasabbak, mint az ORFK adatai, amelyek alapja a rendőrség által lefolytatott hatósági eljárás. Mivel a kihűléses halál rendkívüli halálesetnek számít, és ezért viszonylag bonyolult hatósági eljárást követel a pontos megállapítása, mind az egészségügyi dolgozók, mind a rendőrök hajlamosak arra, hogy egy halálesetet inkább ne így jelentsenek le (hanem más kapcsolódó betegség következtében, amelyek jelenléte szintén nem tagadható).

Vagyis mindkét adat valószínűleg kevesebb, mint a valóság. Ráadásul az utóbbi időben kifejezetten politikai nyomás éri a rendőrséget, hogy minél kevesebb kihűléses halálesetet dokumentáljanak. Mindebből az következik, hogy az alábbi táblázatok csak a jéghegy csúcsát képviselik és biztosan sokkal többen fagynak meg ma Magyarországon, mint amennyit a hivatalos adatok mutatnak.”

Magyarul: a hatóságok által nyilvántartott adatokat fenntartásokkal kell fogadni, és kezelni a civileknek. Mert hazudnak nekik éjjel és nappal. (Volt már olyan miniszterelnökünk, akit ezért a kijelentésért menesztettek. De ez már nem az a rendszer. …)

Aranyoskáim!

Ebben a történetben ne csak azt figyeljük, milyen adatok láthattak most napvilágot, hanem azt is, az adatok nyilvánosságra hozatala hogyan és miként történt. Ebből azonnal nyomon tudjuk követni, hogyan néznek hülyének bennünket, és hogyan veszik palira a szegénységet, ezen belül a lakhatási szegénységet felszámolni/felszámoltatni akaró, segítő civileket.

Tény: 2013 és 2017 között ezen adatok nem láttak nyilvánosságot, melynek következtében most visszautalni sem lehet arra, hogy ha akkor ennyi volt, akkor most miért csak ennyi van nyilvántartva.

Tény: 2017 októberében kérték a civilek az adatokat, de a bíróság csak 2018 áprilisában döntött, az adatok pedig 2018 augusztusában érkezhettek meg a civilekhez. Mindebből kitűnik: a téli időszakban (amikor az emberek figyelme egyébként is erre a kérdésre irányul) lehetetlen volt hozzájutni az adatokhoz, majd következett az ítélet időszaka, ami egybe esett a választások időszakával. Ebből egyértelműen következik, hogy a választási propagandát semmi nem zavarhatta meg, nem még egy olyan, a kormányzat részéről pitiánernek tartott problémahalmaz, mint a hazai kihűléses halálesetek (ráadásul ez az időszak egybe esett az Uniónak mutatott sikerpropaganda anyagával is, melyet azon statisztikai adatokkal szolgáltattak, amelyeket mestereségesen – eltitkolással, meghamisítással – kreáltak a vonatkozó vizsgálatban.)

Így fordulhatott elő, hogy az EU azt állította – a kormányzat által a részükre rendelkezésre bocsájtott adatokból, melyet a civilek a hazai-központi adateltikolás miatt cáfolni nem tudtak -, hogy az EU-n belül hazánkban csökkent leginkább a szegénység, miközben láthatjuk: a lakhatási szegénység növekedésnek indult, mely tény egyenes következményét mutatja a kihűléses halálesetek emelkedő tendenciája.

Tény: ezen adatokat csak a legforróbb nyári időszakban kaphatták meg a civilek.

Miért?

Mert ebben az időszakban a kutyát nem érdekli – a civileken kívül - ez a kérdés. Azaz: nem érik el a civilek a társadalom ingerküszöbét az adatok nyilvánosságra hozatalával.

Pedig ezek mind-mind tények. Mely tényeket nem árt szem előtt tartanunk, főleg most, amikor már előkészületek zajlanak a központosított cenzúra vonatkozásában. Mert bár nehezen jutnak hozzá ezen adatokhoz a civilek, de nem biztos, hogy sokáig nyilvánosságra is hozhatják (ha elemzitek Kövér ide vonatkozó bejelentését, amit a napokban tett ennek vonatkozásában, rá fogtok jönni).

Addig értékeljük hát az igazságot, amíg azt a civilek meg tudják mutatni nekünk.

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

komment
süti beállítások módosítása