Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Már nem hiszünk puszta ígéreteknek. ...

2018. augusztus 17. 03:58 - Öreganyus

.. a jogalkotás előtt az otthonápolók ügye

fogyatekosok_mti.jpgAz otthonápolók köszönettel és tisztelettel tartoznak mindazon pártoknak, akik jogosnak tartva kéréseinket az ápolási díj minimálbérre emelése és munkaviszonnyá alakítása mellé álltak. A jelen politikai helyzetben egyedül a kormánypártok döntésén múlik, ez megvalósulhat-e.

Az ellenzék minden jószándéka és demokratikus törekvése kevés, ha a másik oldal nem hajlandó érdemi párbeszédre és cselekvésre. Nem számíthatunk sok jóra, ha hiányzik a másik fél tisztelete, hiányzik a választók felé érzett felelősség.

Magyar állampolgárként minden párttól, minden képviselőtől joggal várjuk el, hogy az emberek érdekét szem előtt tartva, vélt vagy akár valós sérelmeiket is félretéve képesek legyenek együttműködni, hogy a társadalom problémáira, például az otthonápolók méltatlan helyzetére megoldást találjanak.

Hiszen ezzel a megbízással érkeztek a parlamentbe! Nem hatalmi játszmákat, hanem egy jobb, mindenki, igen, MINDENKI számára élhetőbb ország megteremtését várjuk tőlük!

Reméljük, az ápolási díj ügye lesz az a példa, ahol ellenzék és kormánypárt képes lesz bebizonyítani, számára a hazája és az ott élő emberek az elsők. Ahol minden tudásukat arra használják, hogy a lehető legnagyobb segítséget nyújtsák, a lehető legjobb törvényt alkossák.

Ha ez mégsem így lenne, minden választópolgár levonhatja belőle a tanulságot:

Hiába pénz, hatalom és tehetség – szív nélkül mit sem ér!

Már nem hiszünk puszta ígéreteknek, s érdekképviseleti szervezetként -a társadalom 90%-nak támogatását magunk mögött tudva- addig folytatjuk a harcot a Magyarország szégyenfoltjának számító, megalázóan alacsony ápolási díjak legalább minimálbérre emeléséért és munkaviszonnyá alakításáért, amíg el nem érjük a sikert.

Sorstársaink és szimpatizánsaink, az ápolási díj emelésének petícióját eddig aláíró 35 ezer ember és 39 támogató szervezet nevében:

Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület

Csak Együtt Van Esély-CSEVE csoport

aHang platform

 

Fotó: MTI

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

komment
süti beállítások módosítása