Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Engedélyezzék az alkoholfogyasztást a munkahelyeken! ...

2018. június 20. 06:43 - Öreganyus

alkoholista.jpgAranyoskáim!

Ugye, most meglepődtetek a bejegyzésem címén? Pedig igenis, engedélyezzék az alkoholfogyasztást a munkahelyeken! Hiszen az Liberálisok minap kiadott közleménye arról szól: engedélyezzék a drogfogyasztást az iskolákban! Ezen az elven pedig igenis engedélyezni kell az alkoholfogyasztást a munkahelyeken. …

Sermer Ádám, a LIFT elnöke, egyben a Liberálisok elnökhelyettese így gondolkodik (az OS-MTI-hez eljuttatott közleménye alapján):

„.. Ha pedig egyetlen iskolából 40-50 diákot is ki lehet csapni valamilyen súlyos, kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmény miatt, akkor ott elsősorban pedagógiai problémák vannak, amit szintén nem lehet kizárólag a diákok nyakába varrni. Felszólítjuk dr. Maruzsa Zoltán Viktort, a köznevelésért felelős helyettes államtitkárt, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot az ügyben, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a füvezésen kapott balatonfüredi diákokat ne rúgják ki! Szeretnénk elérni, hogy füvezésen kapott fiatalok a füredi gimnáziumban folytathassák tanulmányaikat.

A hatóságok és az iskolák is tévúton járnak, ha szigorú büntetéssel akarják a drogfogyasztását korlátozni, ez ugyanis éppen ellenkező hatást vált ki. … A fiatalokat azzal tudná a kormány a legjobban megvédeni, ha szakít a büntetésre fókuszáló drogpolitikával. A kannabisz esetében legalizálásra, a valódi veszélyt jelentő dizájnerdrogok és egyéb mérgező szerek esetében pedig megelőzésre, ártalomcsökkentésre és szakszerű felvilágosításra van szükség.”

Ugye, Drágáim, így már értitek bejegyzésem címét?

Tiszta sor, hogy a közlemény kiadója maga is szerfogyasztó, hiszen a középfokú oktatás és a drogfogyasztás összefüggésében kizárólag gimnáziumi oktatásban gondolkodik. Nézzük most meg a szakmunkásképzést – abban az esetben, ha legalizálnák az iskolákban a droghasználatot. Kábult aggyal és módosított tudattal a hentes szakmát tanulók a gyakorlaton magukat vagdoshatják fel a marha helyett, az ács-állványozók a tűző napon nem kicsit zuhanhatnak a tetőről, ha beszívva, órákon keresztül még a nap is süti a drogtól már egyébként is bugyogó agyukat. Na és az esztergályosok? A pékek? Azon szakmák kitanulói, akik olyan gépekkel dolgoznak, amelyek egész végtagokat is levághatnak? …

Ugye, nem kell tovább sorolnom? A kérdéseket azonban felteszem. Tegyük fel, engedélyezik a drogfogyasztást az iskolákban. Felejtsük el most a gimnáziumokat. A szakmunkástanulók, egy-két füves cigi után megjelennek a gyakorlatukon. Attól függően, hogy milyen szakmát tanulnak, vagy vállalkozóhoz/céghez érkeznek, vagy az iskolai tanműhelyben sajátítják el gyakorlati tapasztalataikat. A drog miatti bódított tudatállapotban megtörténik az üzemi baleset.

Kérdés: a Liberálisok fizetnek majd kártérítést azért a szülőknek, mert a gyermekük, legálisan befüvezve munkahelyi baleset folytán elveszítette egyik, vagy másik végtagját, esetleg az életét? S ha meghal, a Liberálisok ugyan fizetik-e annak a gyermeknek a temetését, aki azért halt meg, mert a párt kezdeményezésére, engedéllyel szívott az iskolában, és a gyakorlati ideje alatt, minek következtében elszenvedte az üzemi balesetét? …. Adnak-e majd a Liberálisok jogi képviseletet annak a munkáltatónak, vagy annak a szakoktatónak, akinek az irányítása, így a felügyelete alatt, a párt által engedélyeztetett droghasználat következtében a szerhasználó gyermek megnyomorodott, illetve meghalt? ….

De lássunk tovább az orrunknál: a párt nagy küzdelmében a marihuána legalizálásáért, nemcsak azt felejti el, hogy a középfokú képzés nem csak a gimnáziumokban zajlik, hanem valódi szakmákban is, hanem azt is elfelejti, hogy a gimnazista tovább fog tanulni, ha szakmát akar szerezni. Ha a gimnáziumi évek alatt sikerrel ráállt a fű szívására, a felsőfokú tanulmányai alatt már több (értsd: keményebb anyag) fog kelleni neki, ugyanazon hatás kiváltásához.

Tegyük fel: a legálisan, iskolaidőben füvező diák úgy dönt: belőle orvos lesz. Fel is veszik az orvosi egyetemre. A füvet nem teszi le, mert teljesen ráállt addigra, de tol mellé egy kis ezt, egy kis azzal, csak a buli kedvéért. Ha fizeti a tandíjat, akkor is megvan a diplomája, ha sík hülye a szakmájához (lásd a politikusok egyre emelkedőbb számát, ugyanezen szerhasználó vonalon), és kikerülve az életbe, mondjuk, a beteg gyermekeinket visszük a színe elé. A nagyesküt teszem rá, hogy ha füvezett középszinten, majd füvezett és rátolt valamit felsőfokon, akkor a munkahelyén sem lesz tiszta. Kérdés: melyik szülő bízná rá gyermek életét és egészségét olyan orvosra, aki már tizenéves kora óta drogfogyasztással együtt éli mindennapjait? S ha a párt törekvése sikerül, akkor mindezt teljesen legálisan? …

Ugyanez vonatkozik a mentősökre, a tűzoltókra, a rendőrökre, a vonat- és buszvezetőkre, a bírákra, az ügyvédekre, hogy ne soroljam tovább. …. Mert nem minden bódult agyú gyermekből válik bódult agyú politikus, aki a saját szenvedélyén és függőségén keresztül látva a világot, nyílt engedélyt adna ahhoz, hogy a jövő nemzedéke kizárólag függésben élő egyedekből állhasson.

Aranyoskáim!

Ne értsetek félre. A gyógyító célú marihuána használatát magam is engedélyeztetném, mindazon betegek számára, akiknek az életminőségét könnyítené meg, ha fájdalom nélkül élhetnének. Ők viszont nem járnak iskolába, és nem dolgoznak munkahelyeken – pontosan azért, mert betegségük és fájdalmaik miatt mindez lehetetlen.

Abban az esetben viszont, ha az iskolák számára kötelezővé teszik, hogy falaikon belül engedélyezzék a szerhasználatot, azzal a szerfüggő egyedek számát kigurásszerűen emelni fogják. Miért? Mert a csordaszellem, a valahová-tartozni-akarok-érzés az iskolában a leginkább érzékelhető. Ha a haverom szív, én is szívni fogok. Ugyanúgy működik ez, mint a mi időnkben a cigizés, dugva, a wc-ben, vagy a szertárban. .. Csakhogy ma már a füvet szívják ebben a formában, mert a cigizés már nem annyira menő, mintha tényszerűen szétszívják az agyukat.

És azt mondja ez a „szépreményű” politikus: a marihuánát engedélyezzék az iskolákban, a többi füvet pedig kriminalizálják. Tényleg? … És a pedagógus hogyan dönti majd el, hogy mit szív pontosan az adott delikvens? … Beleszív ő is? Vagy elkobozza a szívott anyagot, előkeríti a kémiatanárt, és beméreti az iskola kémialaborjában, hogy mi a szent sz.rt szív a gyerek az iskolában? Az engedélyezettet-e, vagy a tiltottat? ….

Gondolkozzunk is, mielőtt harcolni kezdünk azért, hogy a jövő nemzedékét mindenképpen függésbe taszítjuk azáltal, hogy engedélyeztetjük számukra a drogfogyasztást az iskolákban.

Nem a szabadidejükben.

Nem otthon.

Hanem a párt szószólója szerint: az iskolákban.

Ezért adtam azt a címet e bejegyzésemnek: ha ezt így kell, akkor ugyan engedélyezzék már az alkoholfogyasztást is a munkahelyeken. Mert egy-két olcsóbb, 3,5%-os sör, vagy egy-két feles cherry kb. ugyanannyira „ártalmatlan”, mégis ugyanazt a hatást fejti ki, a tudat vonatkozásában, mint a füves cigi. …. Ja, igen. És gyógyító ereje is van. A sör teli van ásványi anyaggal, a cherry pedig kiváló stresszoldó.

S bár nem úgy gondolom, de azon az elven, hogy a füves cigi használ, és nem árt a 14-18 éves korosztálynak az iskolában, ugyanezért engedélyeztetni kell a munkahelyeken történő alkoholfogyasztást is, a felnőtt korosztálynak, mert azt hiszem, ugyanez, átviszonyítva elmondható az alkoholról is. … Az iskola ugyanis minden esetben az életre, így a munkahelyi viselkedésre is felkészít. Ha engedélyezik a szívását az iskolákban, azzal engedélyezni fogják a szívást a munkahelyen. Na nem valójában. De aki ráállt, nem fog tudni segítség nélkül lejönni róla, ráadásul egy idő után egyre keményebbet fog rátolni, ugyanazért a hatásért.

Tök mindegy, hogy herbál, vagy marihuána. Az érzéshez ragaszkodnak, amit a szer kivált, nem pedig a legalitáshoz.

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

Ui:

Nézzük meg, a többi párt hogyan gondolkodik ugyanerről.

Arató Gergely, DK:

"A DK szerint egy iskolaigazgató nem teheti meg, hogy a diákok jövőjét teszi tönkre. A DK szerint mindent elmond 2018 Magyarországáról, hogy amíg teljes települések süppednek bele az egyre veszélyesebb szintetikus drogokba, addig érettségiző diákokat rúgnak ki füvezésért."

 Más párt erre a kérdésre nem reagált. Kivárnak. 

A két megszólaló párt szerint viszont az látszik: az oktatáspolitikát a legalizált szerhasználat felé fogják tolni, miközben keverik a szezont a fazonnal. Ez lemérhető mindkét nyilatkozatból. Egyik sem von párhuzamot drog és drog között, nem vesz tudomást a függés kialakulásának lehetőségéről és tényéről. Egyik sem fókuszál arra, mit tesz a szerhasználat a családokkal, és a szerhasználó fiatal későbbi, gyermeknevelésre való alkalmasságával. Fogalmuk nincs arról, milyen egy szerfüggő gyermekkel együtt élni, vagy arról, hogy mekkora idegtépő munka leszedni őt a függéséről, ha már egyszer kialakult. Gondolom, nem jártak tanítási időben azokban az iskolákban sem, ahol nem tesznek semmit az iskolán belüli drogterjesztés ellen (amit, tulajdonképpen a politika most már nyíltan bátorítani igyekszik). Így arról sincs fogalmuk, mi mindent tesznek meg a pedagógusok azért, hogy betolják a tananyagot a szertől bódult, így tompított agyakba. ...

Gondolom, azt sem látták, amit nekem meg kellett tapasztalnom: szülőire mentem, és még nem tettem be a lábam az iskola kapuján, amikor már megfogtam három felnőtt dílert az iskola előtt, és aktívan érdeklődtem, mit keresnek ott. Válasz helyett nagy gázzal távoztak ... Ezt követően az első folyosóson, egy félig nyitott ajtó mellett elhaladván azt láttam: egy fiatal páros heves közösülést folytat az osztályteremben, az iskolapadon. (Lévén, beszéljünk is bármilyen fűről, az nemcsak a fájdalomküszöböt, de az egyéb határokat is kitolja - csak azért, mert módosítja a tudatot - kisebb, vagy nagyobb mértékben.) Fentebb menve egy emeletet, pedig azt hallotam: a tanár emelt hangon igyekszik leadni az anyagot. Nem telt bele negyedórába, kirontott a teremből, és sírva fakadt a folyosón. 10 perc alatt szedte össze magát, és nagy levegővel, de emelt fejjel ment vissza az ordítástól hangos tanterembe. ...

Kedves politikusok!

Gyertek már le a való élet talajára, lássátok, és tapasztaljátok meg azt, amiről véleményt formáltok. ...

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza 

komment
süti beállítások módosítása