Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

NevelőAnyák Napja

2018. május 05. 05:06 - Öreganyus

anyak_napja.jpgA börtönben született, de 1 évesen elszakították anyukájától. Nevelőanyukája jelentette neki félévig a biztonságot. Anyák napja alkalmából az SOS Gyermekfalvak megható kisfilmben mutatja meg az ő történetüket. Az SOS Gyermekfalvak kampányának célja, hogy vonzóvá tegye a nevelőszülőséget.

Várandósan került börtönbe, ott szülte meg kislányát. Mivel a jogszabályok szerint a gyermek csak egy éves koráig lehet az anyukájával, a kisbaba édesanyja szabadulásáig állami gondoskodásba került az SOS Gyermekfalvakhoz.

"Az első két hetünk maga volt a pokol"

– meséli nevelőanyukája, Éva.

Hogyan birkózott meg Éva a feladattal? Felismerte-e később a kislány az anyukáját?

Több ezer gyerek nem ünnepelheti együtt édesanyjával az Anyák napját vasárnap. Többségüket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége miatt emelték ki a családból. A nevelőszülők otthont és szeretetet adnak nekik.

Jelenleg 5500 nevelőszülő dolgozik az országban, ebből 80-an az SOS Gyermekfalvak keretein belül. Ennél azonban jóval többre lenne szükség. Jogszabályi változások nyomán minden gyermekvédelmi gondoskodásba került, 12 évesnél fiatalabb gyermeket nevelőszülőnél kell elhelyezni.

Az SOS Gyermekfalvak leendő nevelőszülők jelentkezését várja.

 SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa 

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása