Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

"Jó bőr, kár, hogy egy ribi! ...."

2018. április 06. 06:44 - Öreganyus

Program a tizenévesek életében jelenlévő online zaklatások ellen

online_zaklatas_2.jpgAz internet ad lehetőséget a kommunikációra, kapcsolódásra és önkifejezésre (ezt vallja hazánkban a 16-17 éves korosztály háromnegyede, míg Nagy-Britanniában 40%-uk, Dániában pedig 20%-uk gondolja így), miközben olyan mértékben a szexuális visszaélések színtere, hogy sokan a társas kapcsolatok "normális velejárójának" élik meg a zaklatást. Tízből kilenc fiatal találkozott már azzal, hogy egy lányt "ribancnak", "kurvának" neveztek. 

A diákok 87%-a nem szól az online szexuális erőszakról tanároknak, annak ellenére sem, hogy az elkövető és áldozat sokszor iskolai környezetben is találkozik. A gyerekek majdnem fele a szüleihez sem fordul. Ebben az egyik legfőbb visszatartó erő ebben az áldozat szégyenérzése, miközben a megkérdezettek több mint kétharmada szerint maga az áldozat is hibás, ha online szexuális zaklatás célpontjává vált.

A projekt célja, a felnőtteket segíteni abban, hogy megelőzzék a visszaéléseket,és megfelelően reagáljanak a megtörtént vagy éppen zajló zaklatásokra. Ehhez szükséges az is, hogy a gyerekeknek könnyebben legyen segítséget kérni.

online_zaklatas.jpg

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány a 2017-ben az Európai Unió támogatásával indult nemzetközi Project DeSHAME keretében több mint nyolcszáz, 13-18 éves fiatalt kérdezett meg a virtuális világban zajló kapcsolatairól és azok szexuális vonatkozásáról.

Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása