Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Harcos ... fogadó szervezetet keres!

2018. március 23. 09:50 - Öreganyus

harcos3.jpgAranyoskáim!

A figyelmeteket, és a közvetítéseteket kérem most egy különleges, kék szemű, bull életének megmentéséhez. Gazdája éheztette, harcoltatta, majd szöges lánccal kikötve, kidobta és magára hagyta. Neve nincs, én Harcosnak nevezem el őt, a könnyebb érthetőség kedvéért.

Harcos szöges láncokkal ellátva, egy kutyafuttató mellé, erős vasláncon volt kikötve, amikor az állatmentőkhöz a riasztás érkezett. Harcos 4 év körüli, ivaros kan, akin látható nyomai van az ő kényszerű küzdelmeinek. Nemcsak a feje sebes, de a hátsó lábai is – ami mutatja, hogy jó harcos. Ennyi sebesülést túlélni igen nagy tett, és nem egy harc megtörténtét jelzi.

Harcos természetesen nem önmagától választotta ezt az életformát, hanem a gazdája döntött úgy: gyilkológéppé neveli. Nem tudom, csak hallomásból, hogy ezt hogyan teszik meg – úgyhogy meg sem osztom veletek, mert nem szeretnék holmi hiedelemrendszer terjesztésével foglalkozni. A végeredmény viszont jól látszik.

harcos1.jpg

harcos2.jpg

Sokszor húzom fel az orrom a kommenteken, most nem fogom. Azt hiszem, ugyanazt fogom gondolni a gazdájáról, mint amit ti gondoltok róla, Aranyaim. Aki képes, aljas indokból, pusztán nyereségvágyból ezt tenni a kutyájával, az előttem nem ember. Azt még hozzátenném: aki a kutyájával így bánik, az bizony a gyermekével is így bánik. És ebben a kérdésben összevonható az állat- és gyermekvédelem. A bántalmazó gazda mindig bántalmazó – szülőként és házastársként is, nemcsak gazdaként. Nem is akarom ennek kutatni az okát, megteszik ezt a szakemberek, helyettem.

harcos4.jpg

És most nem is ez a lényeg. Hanem az: ha Harcosnak 2018. 03. 27.-ig (jövő hét keddig) nem sikerül fogadó szervezetet találni, jelenlegi befogadó helyén, a megfigyelési időszakot követően el kell, hogy altassák. Nincs elegendő kapacitás Harcos gazdásítására. A szakembert, aki elhozta a láncról, Harcos elfogadta, de sétáltatáskor a többi kutyára mozdul (azt gondolom, múltjából adódóan, ösztönösen), és a többi embert sem szívleli. Ebből el tudjuk képzelni, milyen tapasztalatai lehetnek az emberekkel kapcsolatosan is. ..

Nagyon sajnálom ezt a gyönyörű, jobb sorsra érdemes, különleges kutyát.

Ugyanakkor pontosan látszik, ha a szemébe néztek, hogy vágyja a szeretet, így, ha sikerülne olyan szakembert találni a képzéséhez, aki gazdásítani tudná, Harcos élete megmenthetővé válhatna.

harcos5.jpg

Aranyoskáim!

Pontosan tudom, ha ránéztek a fotójára, szeretnétek őt magatok mellé. Áttanítás nélkül azonban ez nem fog menni. Mert nem tudjátok kezelni az ösztöneit, azokat a régi berögződéseit, amelyeket egy embernek nem igazán nevezhető gazda ültetett bele, és szoktatott meg vele.

Mert ne feledjétek: az állatok, főleg a bullok nem vérengző fenevadak – a gazdák teszik őket azzá.  Tudom, a mieinkről, akik harcolnak, ha kell, de nem lételemük. És mikor harcolnak? Ha a falkájukhoz tartozó gazdit bármiféle fenyegetettség éri. Akkor az életüket is adják. De egyébként nem töltik a harccal a mindennapjaikat, csak, ha rákényszerítik őket erre, az empátia készsége nélkül élő gazdák.

Harcos számára szabad kapacitással rendelkező szakember befogadót, illetve befogadó szervezetet keresnek az Eger és környéke bull típusú kutyások. Aki fogadni tudná ezt a kék szemű ritkaságot, megmentve őt az elaltatástól, kérjük, hívja a 06-70/260-42-87-es telefonszámot.

Bízva Harcos megmentésének lehetőségében, szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

 

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása