Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Írj levelet a Bihari utca családjaiért!

2018. április 16. 13:24 - Öreganyus

bihari_utca_avm.jpgKedves Barátunk!

Azért írunk neked, mert a Kőbányai Önkormányzat a Bihari utca 8/c. szám alatti önkormányzati lakóház elbontását tervezi. Az ott lakók egy részének az önkormányzat nem biztosít cserelakást, ők így hamarosan utcára kerülhetnek. Segíts megállítani ezt a felelőtlen és embertelen intézkedést!

A ház elbontásával 73 komfortos önkormányzati bérlakást veszítene el egy olyan kerület, ahol már most is nagyon sokan és nagyon sokáig várnak szociális bérlakásokra. Az épületet 7 évvel ezelőtt több mint 700 millió Ft közpénzből újították fel. Az önkormányzat most mégis el akarja bontani az épületet, mert az a felújítás során elkövetett mulasztások miatt szerintük „veszélyessé” vált.

A Város Mindenkié és a Bihari utca lakói elérték, hogy a kőbányai önkormányzat május 31-ig megvizsgálja, hogy egyáltalán indokolt-e a lakóház bontása, vagy az épület hibái egy újabb felújítással kijavíthatóak volnának. Az önkormányzat azonban addig is folytatni akarja a lakók kilakoltatását. A téli kilakoltatási moratórium április 30-án jár le, de az önkormányzat már januárban is kilakoltatott volna egy négygyermekes családot, akiknek egyetlen forint tartozása sem volt. 

A kilakoltatással fenyegetett lakók között vannak kisgyerekesek, idősek és betegek is, ráadásul sokan saját pénzükből újították fel a lakásukat.

A Bihari utca lakói sokféleképpen próbáltak párbeszédet kezdeményezni az önkormányzattal, de sem Kovács Róbert polgármester, sem Weeber Tibor alpolgármester nem hajlandó tárgyalni velük.

Kérjük, hogy írd alá a petíciónkat és írj levelet a kőbányai önkormányzatnak, hogy végre meghallgassák a Bihari utca lakóit és senki se kerüljön az utcára!

A petíciót és a levelet is itt tudod aláírni:
Neked csak két kattintás, de a Bihari utcai családoknak maga az élet!
Köszönjük a segítségedet és azt is, ha ezt a felhívásunkat segítesz minél szélesebb körben terjeszteni.
A Város Mindenkié csapata
Fotó: AVM
Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.
komment
süti beállítások módosítása