Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Campus Mundi

2018. február 25. 03:39 - Öreganyus

... ha pályázol, ősztől már külföldön tanulhatsz! ...

palyazzatok.jpgAranyoskáim!

Szeretnélek arról tájékoztatni titeket, hogy létezik egy olyan ösztöndíj lehetőség, amellyel felsőfokú tanulmányaitokat külföldön folytathatjátok. Hatalmas esély ez az okos, de szegényebb diákok számára. Egy tanévben ezer hallgató kaphatja meg ezt a támogatást, úgyhogy sok idő nincs a gondolkodásra, Kedveseim!

Hogy miről is szól a pályázat pontosan? Azt a kiíró Tempus Közalapítvány bemutatja számotokra:

  1. Nem túl bonyolult a pályázás?

Egyáltalán nem. A pályázás egy jól kezelhető online rendszerben történik, ahol regisztráció után el tudod menteni az adataidat, így nem kell kapkodnod a kitöltéssel. Pályázni folyamatosan lehet, de ha most jelentkezel, az őszi félévben már a kiszemelt országban tanulhatsz. A pályázati folyamatról és a külföldi egyetemekről érdeklődj az intézményed Campus Mundi kapcsolattartójánál.

  1. Van értelme jelentkezni, ha nem elég jók a jegyeim?

Mindenképp! Valóban előny, ha átlag felettiek a tanulmányi eredményeid, de egy szakmailag alaposan kidolgozott motivációs levél is meghozhatja a sikert számodra. Plusz pontot jelenthet emellett minden olyan aktivitás, ami kapcsolódik a tanulmányaidhoz. Egy tanévben több mint 1000 hallgató kaphat támogatást, így neked is nagy esélyed van elnyerni az ösztöndíjat!

  1. Meg lehet élni az ösztöndíjból?

Nem is akárhogy! A Campus Mundi program kifejezetten magas ösztöndíjakkal támogatja a külföldi tanulást és szakmai gyakorlatot, hogy ugyanúgy élvezhesd az egyetemista létet, mint itthon. Az ösztöndíj mértéke célországtól függően havonta 200-350 ezer forint, emellett pedig megkapod az itthoni ösztöndíjadat, plusz szociális támogatást is igényelhetsz.

  1. Mi lesz velem egyedül külföldön?

Bírni fogod! Valóban nem könnyű család és barátok nélkül nekivágni az ismeretlennek, de akik már hazajöttek, azt mondják, hogy épp a bátorság, az önállóság és a kitartás az, amiben nagyot fejlődtek, és ennek az élet minden területén hasznát veszik. Nemzetközi környezetben gyorsan megy az ismerkedés, álmaid országában pedig életre szóló élményeket szerezhetsz.

+ 1Nem hallottál még erről az ösztöndíjról?

Campus Mundi programot 2016-ban hirdette meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és már több mint 1500 magyar fiatal nyert támogatást a külföldi tanulmányaihoz. Európán belül legtöbben az Egyesült Királyságba, Németországba és Franciaországba utaztak, az Európán kívüli országok közül pedig az USA, Ausztrália, Kanada és Japán volt a legnépszerűbb.

További információ a www.campusmundi.hu honlapon és a Campus Mundi Facebook oldalon található.

Aranyoskáim!

Ügyesek legyetek, és pályázzatok!

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.