Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Tönkretett életek ...

2018. április 20. 06:55 - Öreganyus

avm_bihari_utca.jpgAranyoskáim!

Ma az önkormányzatok halhatatlanságáról írok nektek. Azt az esetet mutatom be, amikor az önkormányzat, feledve a saját kötelezettségét úgy dönt: hulljanak a fejek a porba, családok váljanak hajléktalanná, akkor is, ha azokban a családokban pici gyermekek, vagy beteg családtag él. Azt már tudjátok: törvény szól arról, hogy ha tartozása van az önkormányzati lakások bérlőjének, akkor az önkormányzat dönthet úgy, hogy az adósságát nem rendező bérlőt kiutasítja a lakásból. Ma arról az esetről lesz szó, amikor a bérlőnek nincs tartozása, ezen felül a saját pénzéből újította fel az önkormányzat tulajdonában álló bérleményét, az önkormányzat mégis úgy dönt: bár a szerződését nem szegte meg, azért mennie kell. …

Tovább

... mert kiérdemelték ...

2018. április 19. 09:21 - Öreganyus

foci.jpgAranyoskáim!

Hihetetlen, meglepő hírt olvastam: 2 milliárdot csesztek el, közpénzből a világcsúcs eredményeket döngető, magyar focisták ruházatára. Mert megérdemlik. Mindeközben hazánkban 300 ezerre tehető az éhező gyermekek száma, mert ugyanabból a közpénzből nem jut rájuk. Mert ők nem érdemlik meg. … Hiszen gyermek-és családbarát kormányunk van, akik számára a focista életszínvonala fontosabb, és lényegesebb kérdés, mint az éhező gyermekek sorsa és életszínvonala.

Tovább

Rejtélyes telefonhívások külföldről ....

2018. április 18. 03:54 - Öreganyus

telefon.jpgBelföldön fogadva nem növelheti az előfizető mobiltelefon-számláját, ha a külföldi számról kezdeményezett hívást fogadja, ettől függetlenül a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és a mobilszolgáltatók tudatos fogyasztói magatartásra és megfontoltságra intik az előfizetőket. Amennyiben a mobiltelefont használó figyelmetlen vagy kíváncsi, és visszahívja a gyanús külföldi számot, akkor viszont adódhatnak problémái: felmerülhetnek pluszköltségek, de később érkezhetnek különböző üzleti jellegű ajánlatok is.

Tovább

Van-e nyilatkozattételi joga a vak és látássérült embereknek?

2018. április 18. 03:42 - Öreganyus

szerzodes.jpgKötelezően és kizárólagosan előírja egy rendelkezés, hogy a vak és látássérült emberek csak köziratba foglalva tehetnek olyan nyilatkozatot, amely ingatlan-nyilvántartási bejegyzés alapjául szolgál, így – egyebek mellett – kötelezően közokirati formában kell kötniük ingatlan-adásvételi szerződést is. Ez sérti az önrendelkezési jogukat, általános cselekvési szabadságukat, ezáltal a minden embert egyenlő mértékben megillető emberi méltósághoz való jogukat – állapította meg az alapvető jogok biztosa. Székely László a földművelésügyi és az igazságügyi miniszternek javasolta a rendelkezés módosítását.

Tovább

Írj levelet a Bihari utca családjaiért!

2018. április 16. 13:24 - Öreganyus

bihari_utca_avm.jpgKedves Barátunk!

Azért írunk neked, mert a Kőbányai Önkormányzat a Bihari utca 8/c. szám alatti önkormányzati lakóház elbontását tervezi. Az ott lakók egy részének az önkormányzat nem biztosít cserelakást, ők így hamarosan utcára kerülhetnek. Segíts megállítani ezt a felelőtlen és embertelen intézkedést!

Tovább

Egyházi iskola, magántanulói státusz, és a folyamat gyámügyi véleményezése

2018. április 14. 07:28 - Öreganyus

iskola_almaval.jpgAz alapjogi biztos egy konkrét panaszügyben megállapította, hogy mind az iskola igazgatója, mind annak az egyházi fenntartója jogsértő módon járt el egy magántanulói státusz iránti szülői kérelem elbírálása, valamint a jogorvoslati eljárás során. Székely László ombudsman vizsgálata ugyanakkor feltárta, hogy aggályok merülnek a gyámhatósági véleményadásra vonatkozó rendelkezések egyértelműsége, és a református egyház fenntartásában működő iskolák döntéseit sérelmező jogorvoslati kérelmek elbírálásának szabályai kapcsán. A biztos ajánlásai nyomán az igazgató felülvizsgálta korábbi döntését.

Tovább

A hajléktalanság kérdése politikai akarat nélkül nem megoldható ...

2018. április 14. 07:10 - Öreganyus

lakas-kulcs.jpgAranyoskáim!

Ma gondolkodjunk közösen a hazai lakhatási szegénységről, és magáról a hajléktalan létről. Merthogy ennek a keserű élethelyzetnek volna megoldása – ha lenne mellette politikai akarat is. 2010-ben vetettem föl először azt, hogy a kiüresedett laktanyákat könnyedén lehetne hasznosítani, szociális bérlakásokként. Csak mosolyogtak az előterjesztésen, és azóta is hamvába holt ötlet maradt. A jelen helyzet pedig az: az elhagyott laktanyák üresen állnak, állapotuk, ebben a formában csak romlik, az épületek leamortizálódnak.

Egyedül arra használják ezeket az épületeket, hogy azzal riogathassák a társadalmat, hogy oda bizony migránsokat fognak betelepíteni. … Miközben hazánk szegényei az utcán tengetik életüket.

Tovább

Hipnotizált Zombiland

2018. április 13. 14:58 - Öreganyus

vagy_1.jpgAranyoskáim!

Az éjjel arról írtam nektek, hogy a társadalom a saját megmentői, a civilek ellen fog fordulni, jól láthatóan, az elkövetkezendő napokban. Ez a folyamat nem most kezdődött, a listázásukkal, hanem a választások másnapján, amikor a Világ Kakaduja azt nyilatkozta: aki nem a Narancsra szavazott, az mind rosszat akar annak, aki újbóli hatalomra segítette ezt az embertelen rendszert. No, persze, nem mondta azt, hogy embertelen rendszer – hiszen igaz szó nem szokott az ő szájukon kijönni. Pontosan úgy fogalmazott: akik nem a Narancsra szavaztak, azok mindegyike a fejlődés útjában áll, Soros parancsára. …

Akkor, azonnal az futott át az agyamon: a migránsok-szót most helyettesítették be a civilek- szóval. És a civilekre eresztik azokat, akiknek jogait ők próbálják érvényesíteni. Ezt a nagy bejelentést, egyébként az ellenzék némán tudomásul vette. Ami pedig azt jelenti, hogy az ellenzéktől védelmet nem remélhet a civil társadalom, ha a hipnotizált zombik támadásba lendülnének.

Tovább

Politikai törésvonal a családokban ...

2018. április 13. 02:42 - Öreganyus

lemarad.jpgAranyoskáim!

Ma arról írok nektek, hogyan történhetett meg az, mai, modern, felvilágosult korunkban, hogy egyetlen vasárnap családokat szakíthat szét. Két nappal ezelőtt figyelemmel (pontosabban füllel, mert sok dolgom volt) követtem a Hír Tv egyik műsorát, ahol is egy mondat megütötte a fülemet. Így szólt:

„Gyermekek fordultak a szülők ellen, amikor megtudták, hogy a szülők a Fideszre szavaztak.”

Felkaptam a fejem, mert elképzelni nem tudtam ezt a helyzetet. Aztán a fiatalember így folytatta:

„Azok a fiatalok, akik megélhetésükért, boldogulásukért, hiteleik kifizetéséért mentek külföldre, és így a rendszer ellen szavaztak, de a szüleik, itthon mégis arra a rendszerre szavaztak, amely őket itthon kiszolgálni nem képes, és tulajdonképp belekényszerítette őket a hontalanságba. Ezekben a családokban oly mértékű szakadás jött létre, hogy a kommunikációs csatornájuk megszűnt.”

Kálmán Olga mindezt megerősítette, jelezvén, hogy neki is tudomása van ilyen, megtörtént esetekről.

Tovább

Modernkori Norma-Dzsungel: a szociális ellátások ...

2018. április 11. 13:38 - Öreganyus

igazsag.jpgA megélhetésüket veszélyeztető összeget kellett visszafizetniük, mivel az eljáró hatóságok több hónapra visszamenőleg nyilvánították jogtalannak és vonták meg a foglalkoztatást helyettesítő támogatásukat – panaszolták többen az alapvető jogok biztosának. Felrótták azt is, hogy a kapott tájékoztatás nem volt egyértelmű, a hatóságok mulasztásai is hozzájárultak ehhez a helyzethez.

Tovább