Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Én is szerződést ajánlok Orbán Viktornak! ...

2018. május 07. 11:17 - Öreganyus

szerzodes_1.jpgAranyoskáim!

Nem biztos, hogy tudjátok, de Bősz Anett olyan talpraesett hölgy, aki igen élesen képes megfogalmazni mondanivalóját, ha gyermekekről, és családról van szó. Most sincs ez másképp. MIvel a Záldott Jó Ember szerződést kíván kötni hazánk anyáival, és anya-jelöltjeivel, Anett fogta magát, és ő is szerződést fogalmazott meg, a Záldott Jó Ember felé. Íme:

Tisztelt Miniszterelnök úr!

Ön nemrégiben szerződést kívánt kötni a "magyar nőkkel", annak érdekében, hogy több gyermek szülessen hazánkban, azonban a szerződés-tervezetéből ordít, hogy Önnek fogalma sincs arról, hogy a szabad világban ott születik a legtöbb gyermek, ahol a nők és férfiak egyenlősége biztosított, és ahol az édesanyák – csakúgy, mint a leendő édesanyák – biztonságban érezhetik magukat.

Éppen ezért, egy rövid szerződés-tervezetet küldök Önnek, amely méltó egy európai jogállamhoz, és amely nem alázza meg a magyar állampolgárokat, akiknek kettessel kezdődik a személyi száma. Azért van erre szükség, mert az Ön kormányzása gyakorlatilag nyolc éve folyamatosan másodrendű állampolgárként tekint a nőkre. Kérem, amennyiben a társadalomképe nem engedi, hogy befogadja az alábbiakat, legalább a gazdasági szükségszerűség hajtsa ebben a kérdésben, és gondoljon rá, hogy a nők és az édesanyák hátrányos megkülönböztetése hosszú távon bizonyíthatóan alacsonyabb gazdasági növekedési pályát vetít előre, mert nem használjuk ki az országunkban rejlő erőforrásokat maximálisan.

Alább a szerződés:

Alulírott Orbán Viktor vállalom, hogy a jogállami normáknak megfelelő módon kormányzok, egyetlen embertől vagy társadalmi csoporttól sem vitatom el az emberi méltóságot és az egyenlő bánásmódot.

A következő parlamenti ciklusban arra törekszem, hogy a jelenleg hátrányt szenvedők élhessenek jogaikkal és lehetőségeikkel, és arra, hogy a jelen pillanatban megaláztatást átélő nők olyan életet élhessenek, amilyenről álmodtak. Ehhez az alábbi sarokpontok szükségesek, haladva az életünk nagy lépéseivel:

- A kórházi ellátás minőségének ugrásszerű javítása, a nők egészségtudatosságának társadalmi csoportjuktól független orvosi segítése

- A szülészeti erőszak drasztikus visszaszorítása, a nők igényeinek felmérése, a szülőnők és gyermekeik emberi méltóságának mindenekfölött való tisztelete

- Ösztönzők a GYED rendszerében: az édesapák és az édesanyák gyermekgondozásban való részvételének egyensúlya érdekében, a fiatal szülők ösztönzése a GYED 50-50%-os megosztására

- Az ellátórendszerek elégtelenségének mihamarabbi felszámolása, elégséges bölcsődei férőhelyek biztosítása

- Rugalmas munkahelyek biztosítása – időbeosztás és szemlélet tekintetében egyaránt

- Családi bölcsődék és óvodák létesítésének segítése

- Az édesanyák munkapiaci diszkriminációjának súlyos pénzbírsággal való sújtása, megállítása törvényi szintű szabályozással és hatékony gyakorlati kikényszerítéssel

- Megyénként két, Budapesten négy jogsegély-központ létesítése, amelyek a fentiek be nem tartása esetén haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket a diszkriminált édesanyák segítése érdekében.
 

Aranyoskáim!

Láthatjátok: ha a hölgy megszólal, velősen beszél. Kár, hogy ritkán teszi. ... Részemről csatlakozom Bősz Anetthez, és támogatom ezen szerződés-tervezet O.V.-hoz való juttatását. 

És ti?

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
Címkék: politika család
süti beállítások módosítása