Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Az oktatásban gyökeres változásra van szükség!

2018. április 04. 05:51 - Öreganyus

oktatas.jpgAz elmúlt hetek online akcióival az országgyűlési választásokra készültünk. Levelünkből kiderül, hogyan reagáltak a pártok arra, amit mi, szülők mondtunk az oktatás elmúlt nyolc évéről. Aki pedig még nem tette meg, az még most is kitűzheti a zászlót, hogy közösen jelezhessük: gyökeres változásra van szükség az oktatásban.

Vasárnap gondoljunk minél többen az oktatásra és gyermekeink jövőjére, amikor leadjuk voksunkat!

- hívja fel a figyelmet a Szülői Hang Közösség.

A Szülői Hang Közösség kérdőíves felmérésének eredményeire reagáltak a pártok is. A pártok válaszait honlapunkon olvashatják.

A felmérés eredményeit a következő nyolc ellenzéki párt véleményezte: DK, Együtt, Jobbik, Liberálisok, LMP, Momentum, MSZP, Párbeszéd. Az eredmények véleményezésére a kormánypártokat is felkértük, de sem a Fidesztől, sem a KDNP-től nem érkezett válasz. Az ellenzéki pártok túlnyomó részt egyetértenek a szülők kritikus véleményével az oktatás elmúlt nyolc évéről, bár egyes esetekben megfogalmaznak eltérő véleményt is: a Jobbik a mindennapos testnevelés valamint a kötelező hit- illetve erkölcstan kérdésében fogalmazott meg a szülői felméréstől eltérő álláspontot, amit meg is indokoltak. A pártok ismertetik programjuk legfontosabb elemeit is. Több párt is kiemelte, hogy támogatja az ellenzéki pártok által kidolgozott Oktatási Minimumot.

Gondolkodjunk közösen oktatásunk jövőjéről; mondjuk el tapasztalatainkat az oktatásról azoknak is, akik ezekkel nem találkoznak. A pártok visszajelzései segítenek abban, hogy a pártok terveinek ismeretében adjuk le voksunkat, és az általuk tett ígéreteket később számon kérjük. Adjunk az oktatási kérdéseknek olyan fontosságot választási döntésünkben, mint amennyire gyermekeink jövője fontos számunkra!

Sajnáljuk, hogy a kormánypártok nem tartották fontosnak a szülőkkel való párbeszédet. Az oktatás jobbítása közös jövőnk szempontjából rendkívüli jelentőséggel bír, és csak úgy elképzelhető, ha a fontos szereplők, köztük a szülők is, nyíltan megbeszélhetik a problémákat az oktatáspolitika irányítóival. A gyermekek számára példát mutatunk azzal is, ahogyan a társadalmi problémákat kezeljük.

A Szülői Hang Közösség azon dolgozik, hogy kihangosítsa a szülői véleményeket. A választásokra készülve újabb online akciót indítottunk, melyben jelezzük, hogy az országgyűlési választások is alkalmat adnak az oktatás gyökeres megújítására, és ezt a véleményünket egy jelképes  zászló elhelyezésével fejezzük ki. Csatlakozzon Ön is a Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom,  a Független Diákparlament és az Oktatói Hálózat közös kezdeményezéséhez! Tűzze ki a zászlót Ön is, és mutassuk meg, hogy sokan tartjuk fontosnak az oktatás ügyét!

Szülői Hang Közösség

 

Kapcsolódó:

A rákos daganatot a társadalomból is ki kell vágni ....

A civilek végső haláltusája ....

Van-e tétje az áprilisi választásoknak?

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása