Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Gázpalackot használtok? Akkor ez nektek szól!

2018. március 20. 06:12 - Öreganyus

gazpalackok.jpgAranyoskáim!

Ha olyan háztartásban éltek, ahol folyamatosan cserélni kell a gázpalackot, akkor figyeljetek most nagyon! Illegálisan töltött, erősen robbanásveszélyes palackok kerültek be a forgalomba. Ha véletlenül ilyet vásárolnátok, azt díjmentesen kicserélik, ha számlát tudotok felmutatni a zárófólia nélkül megvásárolt gázpalackról!

A Magyar PB-Gázipari Egyesület az alábbiakra hívja fel a figyelmeteket:

"Elsősorban Békés megyében, de feltételezhetően az ország több területén is záró fólia nélküli, illegálisan töltött palackok kerültek nagy mennyiségben forgalomba. A záró fólián szereplő PB-gázforgalmazónak ugyanis garantálnia kell a palackban lévő gáz korrekt mennyiségét, szabványnak megfelelő minőségét és a palack biztonságos felhasználhatóságát. A záró fólia nélküli palackoknál a töltést végző ismeretlen és ez a garancia nem áll fenn.

Az illegálisan töltött, záró fólia nélküli palackok veszélyt jelentenek a fogyasztókra és környezetükre!

A Békés Megyében  illegálisan töltött palackok között túltöltötteket is találtak, amelyek közül már a tavaszi meleg hatására egy felhasadt, szerencsére személyi sérülést nem okozva.

A Magyar PB-Gázipari Egyesület tagvállalatai (FLAGA Hungária Kft., MOL NyRT. ,PRÍMAENERGIA ZRT.) felhívják a fogyasztók figyelmét arra, hogy palackos  PB-gáz vásárlása esetén minden esetben nézzék meg, van-e ép záró fólia a palack szelepén, és ne vegyék meg azt a palackot, amelyen nincs!

Aki olyan palackot vásárolt, amelyen nem volt záró fólia, azt ne használja, hanem keresse meg az eladó helyet és a tele palackjának biztonságosságát a számla, vagy nyugta ellenében a tagvállalatok díjmentesen ellenőrzik és ha szükséges, akkor kicserélik."

Aranyoskáim!

Akár mamának, akár anyának ti cserélitek ki a kifogyott palackját, nagyon figyeljetek oda a zárófólia meglétére! Semmiképp sem robbanjatok fel, csak azért, mert mások nyerészkedni akarnak rajtatok!

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása