Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Piros zászlóval a jövőtökért ...

2018. március 10. 04:53 - Öreganyus

piros_zaszlo_2.jpgAranyoskáim!

Ma egy olyan civil kezdeményezésre szeretném felhívni a figyelmeteket, amelyet diákok és pedagógusok közösen indítottak – értetek, a jövőtökért. Tudjátok, hisz tapasztaljátok: az oktatási rendszerünk nemcsak elavult, de hasznavehetetlen tudásanyaggal lát el benneteket, túlterhelve titeket, és agyi kapacitásotokat is. Közületek többen lesznek jogosultak arra, hogy április 08.-án részt vehessenek, idén először az országos politikai választásokon. Nemcsak arról dönthettek, ki maradhasson a bársonyszékekben, hanem arról is: maradjanak-e azok, akik ezt tették az oktatási rendszerünkkel, és ezt tették veletek.

A Szülői Hang Közösség, a Tanítanék Mozgalom, és a Diákvagyok Mozgalom egy közös kiáltványt fogalmazott meg, azzal kapcsolatban, hogy az elmúlt 8 évben mi, mennyire romlott el az oktatáspolitikában. Közös meggyőződésük, hogy itt bizony gyökeres változásra van szükség.

Kiáltványukban a civilek jelzik, hogy felvették a küzdelmet a tanulás örömének visszaállításáért, a pedagógusok önállóságáért, és az oktatási rendszer jellege által tőletek elvett gyermekkorotok helyreállításáért. Felhívják a figyelmet arra, hogy az oktatás lebutításával a kormányzás elveszi a lehetőséget tőletek a továbbtanulástól, és megfoszt titeket attól, hogy felnőttként, felelősségteljes, gondolkodó emberekké válhassatok. Tulajdonképpen a modernkori rabszolgaság bevezetése zajlik, gondolkodásra képtelen nemzedéket kinevelve, amit meg kell szüntetni, ha nem szeretnénk, hogy hazánk az emberi butaság mocsarába süllyedjen vissza, középkori körülmények közé. …

Az idei országgyűlési választásokon lesz alternatíva választani, és szavazhattok a jövőtökről, ha már az idei tanév közben ti is nagykorúvá, azaz: önálló jogú felnőtté váltatok. Nem véletlen tehát, hogy közöttetek is kampányolnak a politikusok. Az általuk hangoztatott szép szólamokra frissen emlékezhettek, hiszen szinte hetente látogatnak el ilyen, vagy olyan fals indokkal az iskoláitokba. Gondoljátok végig, hogy a 8 év alatt miért csak most vagytok számukra annyira fontosak, hogy mindenképpen előttetek beszéljenek? De gondoljatok bele abba is: mi az oka annak, hogy kérdéseket nem intézhettek az előttetek szép szólamokat hangoztató politikusokhoz? Vagy, ha esetleg kaptok jogot ahhoz, hogy kérdezzetek, hogyan lehetséges, hogy a szónoknak nincs válaszadási kötelezettsége felétek, viszonzásként, hogy végighallgattátok a sokszor egetverő blődségeiket? …

Rengeteg kérdést lehetne feltenni még erről a tulajdonképpen „Isteni színjátékról”, amit kampányidőszaban, előttetek, nektek, kizárólag egyirányú kommunikáción keresztül művelnek a hatalomvágyó, gyermekekre valójában (értsd: a mutatós felszín alatt) nem figyelő politikusok. A kérdéseket fogalmazzátok meg, ti, magatoknak, de előtte olvassátok el a civilek Kiáltványát, ide kattintva. A válaszokat pedig adjátok meg együtt.

Tűzzétek ki a piros zászlót.

piros_zaszlo-kicsi.jpg

Aranyoskáim!

Mutassuk meg, együtt, hogy Magyarország nem a birkanép hazája, hogy a Fiatal Magyarország nem megvezethető. Állítsuk meg a jövőtök hatalom általi szétrombolását.

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

Ui: Friss tájékoztatás. A civil akció kezdetét és vonatkozó levelem nyilvánosságra kerülését követően a civil mozgalmak a piros zászlók színét zöldre (táblazöldre) cserélték. A társadalom ugyanis a piros színt még mindíg a politikai irányzathoz köti. Hogy ne lehessenek félreértések, a zászlók színe megváltozott.

A cél azonban ugyanaz maradt. 

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása