Nádfedeles

Csak ülök és mesélek ...

Végre! Kutatás indult a PAS témájában!

2018. február 17. 09:10 - Öreganyus

ellenorzes1.jpgAranyoskáim!

Ha minden igaz, már nem kell sokat várnotok arra, hogy az egyik, vagy másik szülőtöktől történő elidegenítésetek lelketeket romboló folyamata megállhasson. Igaz, még évekbe fog telni, hogy teljesen feltárják a kutatók azt, milyen mértékű károsodást okozott kis lelketekben az, amit a jelenben a szüleitek, a nagyszüleitek, és a gyermekvédelmi rendszer együttesen tesz meg veletek. Ha ti már addigra fel is nőttök, az utánatok jövő, PAS-ban felnövő nemzedék segítségére lehettek, ha részt vesztek az alábbi kutatásban.

A KRE Pszichológiai Intézet kutatja a kapcsolattartásaitok, és azok akadályainak terjedelmes témakörét. A kutatásban 6-15 éves korosztály kapcsolattartásának körülményeit vizsgálják, ennek érdekében egy kérdőívet is készítettek. Nem kell a kérdőíven elkért adataitok miatt aggódni sem, azokat a törvényeknek megfelelően kezelik, csak a szükséges ideig tárolják, majd megsemmisítik.

Igen. Joggal kérdezhetitek, Drágáim, hogy ha titeket, konkrétan nem érint a kérdőív, merthogy, tulajdonképpen a szülőkhöz szól inkább, akkor mit zaklatlak én ezzel benneteket? Megmondom: a kérdőív elején található a kutatás vezetőjének emil elérhetősége. Ha elolvassátok a kérdőív kérdéseit, és azok alapján van saját tapasztalatotok, és véleményetek, bátran megírhatjátok azt a megadott emil elérhetőségre, mert ezzel ti jóval hatékonyabban vagytok képesek segíteni a kutatást, mintha a szüleitek válaszolnának. Hiszen ti érzitek, ti élitek át, és ti vagytok azok is, akik szenvednek ettől.

Arra is megkérlek titeket, hogy ha a szüleitek még nem értesültek erről a kutatásról, akkor legyetek szívesek megmutatni nekik a kérdőívet. Ők majd eldöntik, hogy fontosnak tartják-e azt, hogy a gyermekek ilyetén kínzását a felnőttek befejezzék végre. Ehhez ugyanis az szükséges, hogy a szakemberek előtt teljes egészében feltárulhasson a kapcsolattartás akadályozásának, és ellehetetlenítésének minden egyes apró részlete, és aspektusa. Mint ahogyan az is rendkívül fontos, hogy tudhassanak arról: az elidegenítésetek, bár gyermekkorotokban kezdődik, átfedi a kamaszkorotokat is, és rettenetes lelki problémákkal érkeztek a felnőttkorba is, ennek hatására.

Féltelek titeket, Aranyaim!

De a félelmeim nem kell, hogy átragadjanak rátok is, ennek okán nem is írnék részleteket, egy-egy levelemből úgyis értesülni fogtok arról, hogy miért és mennyire is ártalmas rátok a PAS. Az öregek egyik sajátossága, hogy előre látják az előttetek még rejtett dolgokat, és eseménysort. Nem vagyok Mindenható, de azt biztosan tudom: ha nem sikerül megállítanunk (a kutatóknak, nektek, és nekünk, civileknek) együttes erővel az egyre inkább elharapózó, ártalmas és kártékony jelenséget, akkor egy pszichésen sérült nemzedéket engedünk bele úgy a felnőtt korba, hogy önbizalom, önbecsülés és önértékelés nélkül, mások kényének-kedvének kiszolgáltatva, párhuzamos valóságban élve, kettős tudattal, gyűlöletre tanítva és áskálódásra, hazugságra nevelve. És ez maga a társadalmi katasztrófa, amely már itt kopogtat az ajtónkon. (Ne gondold azt, hogy beszóltam, csak a rideg valóságot ábrázoltam.)

És a PAS induktorok egyre inkább vérszemet kapnak, miközben már-már, lassan OKJ-s tanfolyamot indítanak egymás között a közösségi oldalon, annak érdekében, hogy megölhessék a hozzájuk tartozó gyermekek lelkét.

Igen. Ez úgy hangzik, mint egy utopisztikus zombifilm előzetese. Pedig ez a valóság.

Ezt nem hagyhatjuk. Ezért kérlek titeket arra, nézzetek bele a kérdőívbe, és észrevételeitekkel segítsétek a kutatók munkáját. Ha nincs elegendő válasz, nem fogják tudni kimutatni sem a PAS-hoz vezető folyamatokat, sem pedig ennek következményeit. Mert ne felejtsétek el, amikor a felnőttek arra figyelmeztetnek titeket, hogy nem tudtok viselkedni, „normálisan” – abból, hogy a PAS ilyen szinten terjedhetett el, azt láthatjátok: a felnőttek sem képesek emberi, normális viselkedésre, a gyermekeikkel és egymással szemben. Most itt az alkalom: mondjátok el minderről a véleményeteket a kutatóknak.

Mint ahogyan azok a szülők is elmondhatják véleményeiket, akiknek esetét nem öleli fel a kérdőív. Ha a kérdőív kérdései nem kérdeznek rá a te tapasztalataid egyikére-másikára, akkor azt írd meg bátran a kérdőíven szereplő emilre!

Szeretettel ölel titeket:

Öreganyus

Atyaég!

Majdnem elfelejtettem idelinkelni a kérdőívet. Ide kattints érte!

...................

Közlemény:

2 nappal fenti levelem megírását követően a kérdőívet törölték. A kérdőívet eredetileg létrehozó hallgató, Breuer Klára, arra kéri a kedves érdeklődőket, hogy azok, akiket érint a PAS jelensége, írják meg észrevételeiket, tapasztalataikat a clara.breuer@gmx.at emil elérhetőségre. 

 

Ha szeretnél többet is megtudni a szülői elidegenítésről (PAS-ról), nézz jobbra. Ott találod a Címkefelhőt. Katt a PAS elnevezésű címkére. Sorra dobja majd fel a blog a találatokat. Jó nézelődést kívánok, azoknak is, akik most először hallanak a PAS-ról.

 

Ha várod a következő történetet, akkor, kérlek, like-old a Nádfedeles blog Facebook oldalát,ide kattintva,  Ott kerül megosztásra elsőként. Ha elégedett vagy a tartalommal, like-olhatod, és meg is oszthatod, ha időd, és kedved engedi. Ha pedig átviszed a tartalmat egy másik blogra, kérlek, linkelj vissza.

komment
süti beállítások módosítása